Narin Güran’ın ön otopsi raporu çıktı: İşte ayrıntılar

Son dakika: Diyarbakır’da 18 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran’ın ön otopsi raporu açıklandı. 91 ayrı numune alındı. İşte detaylar.

AMİDA HABER- Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde 19 gün önce kaybolan ve o günden beri gece gündüz aranan Narin Güran’ın cansız bedeni, daha önce tarama faaliyetlerinin yapıldığı dere kenarında bulundu. Narin’in cansız bedeni köye iki kilometre uzaklıkta Eğertutmaz Deresi’nde çuval içerisinde ve üzeri taşlarla örtülmüş şekilde bulundu. Narin'in cesedi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürülmüş, 11 saatlik incelemenin ardından Narin bugün gözyaşları arasında doğduğu köyde toprağa verilmişti.

İşte Narin Güran’ın ön otopsi raporu

Otopsi işlemlerine aralarında adli tıp uzmanları, tekniker ve savcıların da bulunduğu 14 kişi katıldı. Uzmanların Narin’in bedeninden istismar dahil her türlü bulguyu açığa çıkarak 91 adet numune aldı. Otopsi, kameralarla kayıt altına alındı. Otopsi raporunda sol bacağın dizden itibaren kopuk olduğu, kopmanın sebebinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak inceleme ile açıklığa kavuşacağı belirtildi.

‘Çürüme var, ölüm sebebi bulunamadı’

Otopsi raporunda Narin’in bedeninde ciddi bir çürümenin başladığı, gözle görülür bir yaralanma izinin olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Adli Tıp Uzmanlarının ilk izlenimlerinde cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut bir beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı, yapılan otopsi işleminde bu aşamada gözle görünür bir kesici - delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği, cesetteki çürüme sebebiyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda da bulunulamayacağı, kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılacak moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar, İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemeler ile belirlenebileceği Adli Tıp Heyetince belirtilmiştir.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri