Özel’den ‘Kapalı Oturum’ tepkisi: Televizyonlarda söylenenlerden fazlası söylenmedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki kapalı oturum sonrası yaptığı açıklamada İsrail tehdidi hakkında yeni bir bilgi verilmediğini belirtti. Özel “Akşam haber kanallarında askeri strateji konuşanların verdiği bilgilerden bir fazlası söylenmedi” dedi.

AMİDA HABER - Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu(TBMM), bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında İsrail gündemiyle toplandı. Numan Kurtulmuş'un açılış konuşmasından sonra kapalı oturuma geçilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, oturum sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gizli oturum sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Özel, oturumda her gün televizyonlarda konuşulandan fazlasının konuşulmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu iddiayı gündemi değiştirmek için ortaya attığını belirtti.

“Bilmediğimiz bir şeyi söylemediler”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen gizli oturum sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Biz kapalı oturumda söylenen sözleri anlatmayız. Ama söylenmeyen sözler olursa ifşa ederiz. Şimdi burada açıkça söylüyorum, grup başkanvekillerimle birlikte. Bütün grup pür dikkat, bütün Meclis pür dikkat dinledik. Ne söylendi, ne söylenmedi. Akşam haber kanallarında dış politika konuşanların, askeri strateji konuşanların verdiği bilgilerden bir fazlası söylenmedi. 10 yıl tutanak altında kalacak konuşun, dedik. Bilmediğimiz hiçbir şey söylemediler. Sorun tam olarak buradadır.

“Yoksulluk konuşulmasın diye "

Özel konuşmasına şöyle devam etti: “Ne anlattıklarını söylemeyeyim ama anlattıklarının bütünü şu: Türkiye, Erdoğan'ın söyledi sözden endişe etmesin, anlattıklarının altını dolduracak bir şey yok, bilmediğiniz bir şey yok. Bugünden yarına Türkiye'ye saldıracaklarına dair hiçbir şey yok. Erdoğan o sözü Türkiye'nin en çok konuşulan konusu yoksulluk, işsizlik, geçim sıkıntısı olduğu için, Türkiye bunları konuşmasın diye İsrail Türkiye'ye saldıracak lafını attı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri