Siyasi kulisler hareketlendi: ‘bakan toto’ oynanmaya başlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk-Sırbistan ziyaretleri dönüşünde kabine değişikliği açıklamaları kulisleri hareketlendirdi. Hangi bakanların değişeceği, yerlerine kimin geleceği tartışılırken iktidara yakın isimden dikkat çekici açıklamalar geldi.

AMİDA HABER - İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Kabine değişikliği iddialarına yer vererek ilginç tespitlerde bulundu.

Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı: "Bakan toto oynanmaya, hangi bakanlar gidecek diye konuşulmaya başlandı. 48 saatin durum raporunu verecek olursam; Kabine değişikliği beklentisi oluştu, değişecek isimler ortalıkta dolaşmaya başladı. Ancak henüz net bir şekilde şu bakan gidecek, şu isim Kabine’ye girecek aşamasına gelinmedi."

Köklü bir değişiklik olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden sonra Kabine’yi büyük ölçüde yenilediği için bu kez köklü bir değişiklik beklenmediğini belirten Selvi, "Performansından memnun olmadığını düşündüğü isimlerin değişmesi bekleniyor" dedi.

Sadece bazı isimlerin görevden alınabileceğini ifade eden Selvi, ayrıca, parti yönetiminden bazı isimlerin Kabine’ye dahil edilmesi gibi bir olasılığın da olduğunu belirtti.

Lacivertlerini hazırlayıp bekleyenler kim?

Selvi, yazısında, "Bakan toto oynanmasının arkasında yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları yok. Aynı zamanda bakanlık bekleyenlerin kulislerdeki hareketliliği de önemli. Lacivertlerini hazırlayıp bekleyenler, Külliye’den telefon bekleyenler var." diyerek, bu süreçte, medyada görünür olmak için yoğun çaba sarf edenlerin de dikkat çektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri