TBMM’de konuşan Filistinli lider Abbas: Gazze’ye gitme kararı aldım

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Filistin Konulu Olağanüstü Oturum için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

AMİDA HABER - Oturuma katılan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas TBMM'de açıklamalarda bulundu. Abbas, "Barış ve güvenliğe giden yol Filistin'den başlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın locadan izlediği Genel Kurul'da AK Parti Grup sıralarında İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin fotoğrafı yer aldı.

Konuşmasında Gazze’deki duruma değinen Abbas, “Önümüzdeki bir çözüm kalmadı. Filistin'deki bütün kardeşlerimle birlikte Gazze'ye gitme kararı aldım. Bedeli hayatımda olsa gideceğim. Benim hayatım, bizim hayatımız, Gazze'de ölen hiçbir çocuğun hayatından değerli değildir” ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ayrıca TBMM’de şu açıklamalarda bulundu:

‘Barış, Filistin'le başlar ve Filistin'le biter’

Bugünlerde orada ve şurada 'savaş sonrası' diye bir şeyden bahsediyorlar. Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün tamamı, tek bir yönetim tarafından idare edilen coğrafi bir bütündür. Ve tek bir meşru hükümetin yönettiği Filistin topraklarıdır. Ve bu gerçekleşmezse hiçbir şekilde istikrar, sükunet olmaz. Ya bize hakkımızı verirsiniz ya da sizler özgürsünüz. Eğer bu yapılmazsa, bu şiddet sarmalı devam edecektir. Barış ve güvenliğe giden yol, Filistin'le başlar ve Filistin'le biter.

‘Filistinliler evsiz ve yurtsuz bırakılmıştır’

İsrail hükümetinin yalanlarına aklı başında olan hiç kimse inanmaz. Sivillerin öldürülmesi, altyapısının tahrip edilmesi, halkın açlığa mahkum edilmesi bu yalanlara karşı gerçeklerdir. Şehitlerin çoğunu kadınlar ve çocuklar oluşturmaktadır. Gazze'nin altyapısının 3'te 2'sinden fazlası yıkılmıştır. Okul, kilise, hastane... Hepsi yıkıldı. Filistinliler evsiz ve yurtsuz bırakılmıştır. Buna rağmen ABD tam 3 kez veto hakkını kullanmıştır.

‘Er ya da geç bağımsızlığımıza kavuşacağız’

Artık dünya yavaş yavaş adaletin, hakkın, zulmün ne anlama geldiğini anlıyor. Mücadeleci, sabırlı ve direnen Filistin halkımız adına ulusal kimliğimize, topraklarımıza, kutsal mekanlarımıza bağlıyız. Er ya da geç bağımsızlığımıza kavuşacağız. İşgal sona erecektir. Filistin özgür ve ebedi kalacaktır. Yaşasın Filistin-Türkiye kardeşliği. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler kardeş Türkiye halkı, teşekkürler sayın Cumhurbaşkanı. Filistin halkının davasına destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri