Ücretli öğretmen maaşları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim yılında ücretli öğretmen maaşlarını netleştirdi. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde maaşlar, ders saatine göre belirleniyor.

AMİDA HABER- Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ücretli öğretmen maaşlarını belirledi. 9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim döneminde görev alacak ücretli öğretmenlerin maaşları, girdikleri ders saatine göre hesaplanacak.

Ücretli öğretmenlikte maaşlar, haftalık ders saatlerine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Haftada 20 saat derse giren bir öğretmen 13.250 TL, 24 saat derse giren öğretmen 15.750 TL, 30 saat derse giren öğretmen ise 19.250 TL maaş alacak. Bu maaşlar, ders saati başına ek ders ücreti esas alınarak belirleniyor.

Yeni eğitim öğretim yılı için ücretli öğretmenlik başvuruları Ağustos ayında başladı ve sürecin devam ettiği bildirildi. Başvurularını tamamlayan öğretmenler, belirlenen maaşlarla görev yapacakları okullarda görevlerine başlayacak. Ücretli öğretmenlerin maaşlarının ders yüküne göre değişmesi, kazançlarının da ders saatlerine bağlı olarak artmasına neden oluyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri