YSK başkanı kabul ve ret edilen itirazları açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, partilerin 31Mart yerel seçimlerine yönelik yaptıkları itirazlardan haklarında karar verilenleri açıkladı.

AMİDA HABER- YSK Başkanı Ahmet Yener, itiraz sürecini takip eden basın mensuplarıyla bayramlaşarak, YSK’in son toplantısının itirazlara yönelik kararlarını açıkladı.

DEM Parti’nin iki itirazı kabul edildi

YSK Başkanı Yener: "Bu süreçte tüm siyasi partilerimizin itirazlarından kabul olanlar da var, ret olanlar da var. AK Parti'nin 2 yerde itirazları kabul edildi. Aynı şekilde CHP'nin 1 yerdeki itirazı kabul edildi. MHP'nin 1 yerde, DEM Parti'nin de 2 yerde kurulumuza intikal eden itirazları kabul edildi. Süreç devam ediyor. Bayram sürecinde de diğer günlerde de öğleden sonra toplantılarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Seçimlerin 2 Haziran’da yenileneceği yerler

Yener, yapılan itirazın kabul edilmesi nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Urfa’nın Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını belirterek, seçimlerin, seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran'da gerçekleşeceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri