Siverekli yönetmen Venedik Film Festivali’nde ödül aldı

Siverekli Yönetmen Murat Fıratoğlu'nun yönettiği "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" filmi, 81. Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü kazandı.

AMİDA HABER - Her yıl düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali ödüllerinin 81.si dün akşam sahiplerini buldu.

Festivale “Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri” filmi ile katılan Siverekli yönetmen Murat Fıratoğlu, Orizzonti bölümünde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Fıratoğlu’nun hem senaryosunu yazdığı hem yönettiği hem de başrolünde oynadığı filmin kadrosunda Salih Taşçı, Murat Fıratoğlu, Sefer Fıratoğlu, Güneş Sayın, Ali Barkın Birkan, Fırat Bozan, Çetin Fıratoğlu yer alıyor.

Ödüllü film İzmir’de iflas eden ve memleketi Siverek’e dönen Eyüp’ün hikayesini konu alıyor. Eyüp memleketine döndükten sonra arkadaşının da yardımıyla kavurucu güneşin altında köylülerle birlikte domates kurutulan bir tarlada çalışmaya başlar. Yevmesini ödemeyen ustabaşı Hemme ile tartışması ve duyduğu öfke, içinden geçirdiği duygu-düşünce çatışması filmde ustaca işlenir.

Murat Fıratoğlu, Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri filminin yanı sıra, Kholoud Ahmed'in Fotografı - 2016 ve Bütün Mümkünlerin Kıyısı – 2017 filmlerinin yönetmenidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri