CHP liderinden Bahçeli’ye yanıt: Tam destek vereceğiz

Son dakika: Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bahçeli’nin İmralı çıkışına yanıt verdi.

AMİDA HABER- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan’ı Meclis’te konuşma yapmaya çağırmasına yanıt veren Özel şunları söyledi:

Bugün Sayın Bahçeli’nin konuşmasını takip ettik. Kapalı kapılar ardından müzakereler yürütülüyor. TBMM yetkisinde olan af, Bahçeli'nin kendi iradesiyle, tecrit kaldırılsın, yan salonda bir kürsü verelim, kendi konuştuğu da kürsü aynı zamanda, bütün sorunlar bitmiştir diyen bir dille karşı karşıyayız. Türkiye'de bir daha şehit gelmeyecekse kan akmayacaksa anaların gözyaşı duracaksa askere namlu doğrulmayacaksa, söylenen her söz, her aktör kıymetlidir. Bu sözlere kıymet veriyoruz ve CHP olarak diyoruz, bu ülkede terörün bitmesine tam destek vereceğiz.

‘Ne yapılacaksa TBMM’de yapılmalı’

Devlet Bey bunu dedi diye, o zaten çok sık döner. Devlet Bey'in bugünkü açıklaması Meclis'i dışlamaktadır. Ne yapılacaksa TBMM'de yapılmalıdır. Tam bir toplumsal mutabakat olmadan sonuç olmayacak. Bu iş Meclis'e bir aktör çağırmakla çözülmez, bu iş çözülecekse bütün partilerinin içinde olduğu bir masada konuşulmalı.

‘Kürtlere devlet teklif ediyorum’

El yükseltiyorum, Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Kürtlere tam olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahibi olmayı teklif ediyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri