Devlet Bahçeli’nin ‘barış’ açılımına DEM’den yanıt geldi!

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Devlet Bahçeli’nin Meclis açılışında, genel başkanlarla tokalaştıktan sonra verdiği “barış” mesajı ile ilgili konuştu.

AMİDA HABER- TBMM, dün yapılan törenle çalışmalarına başladı. MHP Genel Devlet Bahçeli, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkan Vekili Sezai Temelli, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın da olduğu milletvekilleriyle tokalaştı. Bahçeli’nin bu tavrı iki parti arasındaki “buzlar eriyor mu?” yorumlarına neden oldu. Gazetecilerin bu tokalaşmayı sorması üzerine Bahçeli “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” yanıtını verdi.

‘Adresimiz nettir’

Konuyla ilgili Amida Haber’e konuşan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, “Karşı tarafın niyetini öngöremem elbette” dedi. Bahçeli’nin DEM Parti grubu ile tokalaşmasını “Meclis içinde olması gereken bir davranış” olarak niteleyen Adalet Kaya, Bahçeli’nin “barış” söylemi ile ilgili şunları söyledi: “Barış derken nasıl bir barış, normalleşme derken nasıl bir normalleşme? Barışın, var olduğun çizgiyi ya da perspektifi tanıyan, onu geliştiren bir yerden olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz uzun yıllardır barış mücadelesi veriyoruz. Yeniden konuşulabilecek bir zemin oluşsun istiyoruz. Bizim açımızdan bunun adresi de nettir.”

‘Destekleyici adımlar gerekiyor’

“Bahçeli’nin söylemlerini iyi niyet adımı olarak değerlendirilebilir mi?” sorusuna ise Adalet Kaya, şu şekilde yanıt verdi: “İyi niyet adımı olup olmadığını zaman gösterecek. Zaman içerisindeki davranışlar bunu gösterecek. Tayyip Erdoğan seçim sonrasında normalleşme dedi ama bu normalleşme sadece kendi belirlediği sınırlar içerisinde bir normalleşmeydi. Neydi bu normalleşme? Türkiye’de gerçek anlamda muhalefet yapan, hak ihlaline maruz kalan kesimleri tanımayan bir normalleşmeydi. Sadece ana muhalefeti kontrol eden bir normalleşme olduğunu bugün görüyoruz. Normalleşme söylemi o gün de çok tartışılmıştı. Ama bugün geldiğimiz noktada normalleşme olmadığını görüyoruz. Biz bir şeyi gerçek anlamda tanımlayabilmek için, destekleyici adımlar atılması gerektiğini düşünüyoruz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri