En beğenilen siyasetçi anketi: Demirtaş kaçıncı sırada?

Asal Araştırma Şirketi Türkiye'nin en beğenilen siyasetçileri anketini yayımladı. Demirtaş, kaçıncı sırada yer aldı, detaylar haberde.

AMİDA HABER - Asal Araştırma, "Siyasi Gündem Araştırması"nın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.10-17 Temmuz tarihleri arasında 26 ilde iki bin kişiyle gerçekleştirilen ankette katılımcılara "En beğendiğiniz siyasetçi kimdir?" sorusu soruldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 20,7 ile en beğenilen siyasetçi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı (yüzde 18,8) geride bıraktı. Yayımlanan anket sonucuna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , yüzde 18,8, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Yüzde 15,5 ile 3’üncü sırada yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ise ankette 4’üncü sırada yer alabildi.

Demirtaş 8’inci sırada

Asal Araştırma Siyasi Gündem Araştırması en beğenilen siyasetçiler arasında Selahattin Demirtaş da yer aldı. Demirtaş yüzde 3.7 ile 8’inci sırada yer aldı. Selahattin Demirtaş'ın bir önceki ay 'beğenilme' oranı yüzde 3 olarak ölçülmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri