Erdoğan da ‘yeşil ışık’ yaktı: Diyalogdan kaçınmayız!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhur ittifakının uzattığı elin muhatapları tarafından layıkıyla anlaşılmasını ümit ediyoruz” dedi.

AMİDA HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında konuştu. Erdoğan da Cumhur İttifakı ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin dünkü konuşmasına paralel bir konuşma yaptı.

'Sırtını dağa yaslayanlara yer yok'

Erdoğan, isim vermeden DEM Parti’yi kast ederek şunları söyledi: “Lafa her başladıklarında biz Türkiye partisiyiz diyenlerin, her fırsatta Türkiyelileştirme iddiasında bulunanların ülkemizi uçurumun kenarına getiren bu travma ile mutlaka hesaplaşması gerektiğine inanıyoruz. Demokratik siyasette şiddete ve terörü yer olmayacağına her kesin inanması gerekir. Bir elinde silah tutarak siyaset yapılmaz. Şiddeti bir hak arama yolu olarak görerek siyaset yapılmaz. Türkiye yüzyılında şiddetle arasına mesafe koyan anlayışa elbette yer vardır. Ama sırtını dağa yaslayan ve terör siyasetine asla ve asla yer yoktur.”

Kobani olayları

6-8 Ekim olaylarını hatırlatan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “10 yıllık gecikme ile bile olsa 6-8 Ekim olaylarına dair samimi bir muhasebenin yapılmasını da önemsiyoruz. Böyle bir tavrın sergilenmesinin siyasette inşa etmeye çalıştığımız yumuşuma iklimine katkı sunacağı açıktır. Biz yeni yasama yılında siyasette farklı bir üslup ve söylem görmek istiyoruz. Bölgemizin de içinde bulunduğu atmosferi düşünerek daha fazla konuşma ve daha fazla uzlaşıya ihtiyacımız var. Diyalog zeminini daha fazla genişletmeye ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Milletin faydasına olacak hiçbir konuda diyalogdan kaçınmayız.”

‘Mutabakata hazırız’

Cumhur İttifakı’nın yeni dönemde meseleleri çözmek için mutabakata açık olduğunu belirten Erdoğan şöyle devam etti: “MHP lideri Devlet Bahçeli’nin gerek meclisin ilk günü gerek dün yaptığı açıklamaları takdir ile karşılıyor, Türk demokrasisi siyaseti ve 85 milyon kardeşliği adına kıymetli buluyoruz. Cumhur İttifakının uzattığı elin muhatapları tarafından layıkıyla anlaşılmasını ümit ediyoruz. Beklentimiz hiçbir ayrım yapmadan meclisteki tüm siyasi partilerinde bu anlayış ve bu yaklaşım içinde hareket etmeleridir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri