HÜDA PAR’dan sivil anayasa çağrısı!

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan haftalık gündem değerlendirmesinde, yeni anayasa çağrısı yapıldı.

AMİDA HABER – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Merkezi tarafından yayımlanan haftalık gündem değerlendirmesinde; yeni sivil anayasa konusuna da yer verildi. Yeni yasama yılının başlamasıyla en sıcak gündemlerden birinin anayasa tartışmaları ve yapım süreci olacağı belirtildi.

'Millete karşı tarihi sorumluluk'

Yeni anayasa tartışmalarının adalet, temel hak ve hürriyetler üzerinden yürütülmesi gerektiğini belirten HÜDA PAR’ın değerlendirmesinde şu ifadelere yer verildi: “Bu süreçte siyasi partiler açısından en temel hedef, siyasete ve iç çekişmelere malzeme yapılmadan ülkenin ihtiyacı olan yeni anayasayı ortaya çıkarmak olmalıdır. TBMM, yeni anayasa yapma konusunda tam bir yetkiye haiz olduğu gibi millete karşı tarihsel bir sorumluluk da taşımaktadır. Yıllardır anayasa ve sistem değişikliğini dillendiren tüm siyasi partiler, bu konuda bir an önce inisiyatif almalı ve hazırlıklarını yaparak kamuoyu karşısına çıkmalıdır.”

'Tertemiz bir sayfa'

Türkiye’nin ihtiyacının yeni bir anayasa olduğu belirtilen değerlendirme toplantısında, şu çağrı yapıldı: “Altını çizerek söylüyoruz; Türkiye’nin ihtiyacı yeni, adil ve yalnızca şekli itibarıyla değil özü itibarıyla da tamamen sivil olan bir anayasadır. 1982 Anayasası, 12 Eylül faşizan darbesinin sıkıyönetim şartlarında otoriter, yasakçı ve vesayetçi bir yönetim modeli kurmak için hazırlanmıştır. Bugüne kadar yapılan değişiklikler göstermiştir ki bu anayasa 12 Eylül askeri rejiminin otoriter kalıplarını hâlâ muhafaza etmektedir. 1982 Anayasası’nın hiçbir metni ve maddesi esas alınmadan, tamamen tertemiz bir sayfa üzerine yeni bir anayasa yazılmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri