Neçirvan Barzani seçim sabahı kaybetti: Otomobil elden gidiyor!

Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nde vatandaşlar yeni hükümetin kurulması için sandık başına gitti. Bölge Başkanı Neçirvan Barzani seçim sabahı kaybettiğini açıkladı. Otomobili elden gidiyor.

AMİDA HABER – Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nde bulunan vatandaşlar bugün sabah saat 07.00’de sandık başına giderek oyunu kullanmaya başladı. Yeni hükümetin seçileceği bölgede heyecan dorukta. Uzun yıllardan sonra ilk defa KDP ile KYB arasındaki yarış kızışıyor. Liderler sabah erken saatlerde sandık başına giderek açıklamada bulundu.

Otomobil verecek

Sandık başına giden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, oy kullandıktan sonra kaybettiğini açıkladı. Ama bu kaybetme başka bir kaybetme idi. İşte Barzani’nin kaybetme hikayesi:

Seçim çalışmalarında Soran bölgesini ziyarete giden Başkan Barzani, burada engelli Awat Azad isimli bir kadınla karşılaştı. Engelli vatandaş her seçimde herkesten önce sandık başına giderek oy kullandığını söyledi. Başkan Barzani “Ben senden önce oy kullanıyorum” dedi. Bunun üzerine engelli Awat Azad, “Eğer ben sizden önce oyumu kullanırsam, bana bir otomobil alacak mısınız?” diye sordu. Başkan Barzani de engelli kadına “Söz veriyorum; sen benden önce oy kullanırsan sana bir otomobil alacağım” dedi. Ve bugün Awat Azad, sabah 04.30’da oy kullanacağı okulun önüne giderek, ilk oyu atan kişi oldu. Bunun üzerine Başkan Neçirvan Barzani Awat Azad’ı telefonla arayarak, tebrik etti. Engelli kadın “Bana otomobil sözünüz vardı. Unutmayın” dedi. Seçimden hemen sonra kendisine otomobil hediye edeceğinin sözünü Barzani, engelli Awat Azad’a “Sabah erken kalktım ve kendi kendime bu yarışı benim kazanmam gerektiğini söyledim ama başaramadım, sen kazandın. Şanslıydın” dedi.

Cuma günü güvenlik güçleri oy kullanmıştı

Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimlerinde 2 milyon 654 bin 169 seçmen bulunuyor. Cuma günü “Özel Seçim” kapsamında güvenlik güçleri sandık başına giderek oy kullanmıştı. Irak Yüksek Seçim Komisyonu “Özel Seçim”e katılım oranını yüzde 96 olarak açıkladı. Sivil vatandaşların seçime katılım oranı merak ediliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri