Şenyaşar, yıldız ailesi arasında 'barış süreci’: Talep hükümetten geldi

Dem Partili Ferit Şenyaşar, husumetli oldukları Yıldız ailesi ile başlayan 'barış süreci'ni anlattı

AMİDA HABER - Şanlıurfa Suruç’ta 2018 yılında çıkan silahlı kavgada Şenyaşar ailesinden 3, Yıldız ailesinden 1 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili görülen davanın geçen hafta görülen duruşmasında, saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar ile AK Partili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, Enver Yıldız ve Mekail Şimşek de tahliye edildi.

Tahliyelerin ardından pazar günü AK Partili TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ile DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Suruç’a giderek iki aileyi barıştırmak için görüşmeler yaptı.

“Barış için gerekli sağduyu gösterilecek”

DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, iki yıl önce de kendilerine barış için talep geldiğini ancak kendilerinin "Kardeşim cezaevinde oldukça kesinlikle bir barışı kabul etmiyoruz” dediklerini anlattı. Fadıl Şenyaşar'ın tahliye edilmesinin ardından yeni bir ortam doğduğunu söyleyen Ferit Şenyaşar, “Yıldız’lardan tahliyelere itiraz etmeyeceğiz. Barış için gerekli sağduyu gösterilecek” dedi.

Süreci Serbestiyet’ten Onur Erkan'a anlatan Ferit Şenyaşar'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

'Talep hükümet tarafından geldi'

Tahliyeden sonra AK Partili Şanlıurfa milletvekilleri bu süreçte annemin haklı olduğunu dile getirdi ve barış talebi de hükümet kanadından, AK Parti Şanlıurfa vekilleri ile Suruç Kaymakamı’ndan geldi. Özellikle İbrahim Eyyüpoğlu bu süreci çözme ve annenin talebinin kabul edilmesi konusunda Cumhurbaşkanı danışmanlarıyla görüştü. Bekir Bozdağ’ın da sürece katkısı oldu. Talep hükümet tarafından geldi yani.

Yarın (24 Ekim) taziye çadırımızı kuracağız. Taziyemizden sonra da zemin oluştuğunda barış için bu masada olacağız. Bu süreci de toplumun bize verdiği desteği düşünerek toplumun yüzünü kara çıkarmayacak bir şekilde yürüteceğiz. Tabii ki bu sadece bizim davamız değil toplumun sahiplenmesi sonucunda kardeşim bırakıldı. Partimizde annenin talebi kabul edildiğinde onurlu bir barışın kabul edilebileceğini konuşuyorduk.

Bekir Bozdağ ve Abdülhamit Gül geldiklerinde Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla geldiklerini ve selamlarını getirdiklerini söylediler. Bu yaşananların, yeni süreçle ilgisi olduğu açık. Bizim temennimiz bu bir başlangıç olsun ve devamı da gelsin. Çünkü cezaevinde binlerce siyasi tutsak var. Haksız hukuksuz yere tutulanlar var. Kardeşimiz de onlardan biriydi. Devamının gelmesini istiyoruz. Bu sürecin bir başlangıç olacağına inanıyoruz. Bütün parti olarak bu fikirdeyiz yani sadece benim kişisel görüşüm değil. Bir süreç başlayacaksa, bunu ön adımı olarak algılayacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri