TBMM’de “Dezenformasyonla Mücadele Yasası” protestolara takıldı

TBMM’de ‘sansür yasası’ gerginliğe neden oldu. Gazetecilere ve sosyal medya kullanıcılarına 3 yıla kadar hapis cezası verilmesinin önünü açan 29. Maddesi Meclis Genel Kurulu’nda protesto edildi. Oturum kapatıldı.

AMİDA HABER- Türkiye basın yasasını konuşuyor. İktidar kanadı tarafından “Dezenformasyonla Mücadele Yasası” tanımıyla ifade edilen, muhalefet tarafından ise “sansür yasası” ve “sosyal medya yasası” adlandırılan Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor.

Tepkiler arttı

Basına ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptırımlar içeren kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sürüyor. Görüşmeler zaman zaman gerginliğe neden oluyor. Teklifin en çok eleştirilen ve “sansür yasası” olarak adlandırılmasına neden olan 29. maddesi protestolara sahne oldu.

10 dakika düşünün

Mecliste söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Türkiye’nin dünya milletler ailesi içindeki itibari, demokrasi ligindeki bu pozisyonu, biraz sonra görüşülecek 29. maddenin yasalaşması halinde hiçbirimizin, AK Parti’nin de MHP’nin de istemeyeceği bir hale düşecek endişesini taşıyoruz. Muhalefet, yasadan korkacak, cezaevinden korkacak olsa muhalefet olmazdı zaten. Bu konularda hodri meydanız. Kanun teklifini hazırlayanlara 10 dakika daha düşünmeleri için protestomuzu, demokratik karşı protestomuzu ayakta alkışlarla sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HDP grubu da destek verdi

Protestolara HDP grubu da destek verdi. HDP’li vekiller, “Gazetecilik suç değildir. Özgür basın susturulamaz” yazılı pankart taşıdı. Yaşanan protestolar üzerine TBMM Başkanvekili Haydar Akar, oturuma ara verdi. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri