‘Bebek çetesi’ davası: O başhekim Diyarbakır’da görev yapmış!

Avcılar Hastanesi’nin başhekimi olarak görevine devam ettiği belirlenen Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız’ın Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde başhekimlik yaptığı ortaya çıktı. Fetin Rüştü Yıldız kimdir? Detaylar haberimizde.

AMİDA HABER- Türkiye ‘Yeni doğan’ çetesini konuşmaya devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumunu dolandırmak amacıyla yaptıkları işlemler nedeniyle 10 bebeğin ölümüne neden olan çeteye ilişkin hazırlanan iddianame ülke gündemine oturdu. İddianamede bebeklerin ölümünden sorumlu tutulan hastanelerden birisinin ise eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ait olduğu ortaya çıktı.

Doktor CİMER’e başvurdu, soruşturma başladı

Olay İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastanelerin denetiminden sorumlu birimin yetkilisi olan Doktor Malik Türkay Esin’in CİMER’e yaptığı başvuru üzerine ortaya çıktı. Esin, 2023 yılının Ocak ayında yapmış oldukları hastane denetimlerinde bazı özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde doldurulması gereken defterlerin doldurulmadığını fark etti.

Doktor Esin durumu CEMER’e iletti

İşte CİMER’e iletilen o yazı, “Ayrıca bebeklerin dosya üzerinde gösterilen sağlık durumları ile fiili sağlık durumlarının uyuşmadığını örneğin entübe olarak kayıtlı gösterilen bebeğin gayet sağlıklı ve nefes alabilir durumda olduğunu gördük. Durumu hastane yetkililerine sorduğumuzda az önce düzeldi gibi cevaplar aldık. Hatırladığım kadarıyla bu hastaneler arasında Zeytinburnu’nda bulunan Özel Santa Plus Hastanesi, Bayrampaşa’da bulunan Özel Baypark Hastanesi vardı. Ayrıca yine bu durumda olan başka hastanelerde vardı. Ancak şu anda isimlerini hatırlayamamakla birlikte evraklarını daha sonra size teslim edebilirim.”

Yüksek miktarda ödeme almak için süreleri uzatmışlar

Doktor Esin’in ihbarının ardından başlayan soruşturma ise tamamlandı. İddianamede 47 şüphelinin Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yüksek meblağda ödeme almak için bebeklerin yatış sürelerini uzattıkları, tedavi şartları yeterli olmayan hastanelere sevk edilen bazı bebek hastaların kısa sürede ex olduğu, bebek hastaların epikriz raporlarını doldurmadıkları, daha sonradan tüm bebeklere aynı veya çok benzer nitelikte epikriz raporlarının doktorlar tarafından yazılması gerekirken hemşireler tarafından yazıldığının tespit edildiği vurgulandı. Yoğun bakımındaki bebeklere, Türkiye'de uygulanmayan pasif ötanazi yaptıkları da iddianamede yer aldı. İddianamede iyileşen bebeklerin daha fazla ödeme almak için yoğun bakımda tutulduğu, bu durumda bazı bebeklerin enfeksiyon kaparak, öldüğü belirtildi.

Hastanelerden biri eski Bakana ait çıktı

İddianamede bebeklerin ölümünde sorumluluğu bulunan 19 hastane ismi yer aldı. Bu hastanelerden birisinin ise eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ortaklarından olduğu Özel Avcılar Hospital olduğunu ortaya çıkmıştı. İddianamede Müezzinoğlu’na ait olan hastanenin başhekimi olan Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız’ın dosyada şüpheli olduğu belirlendi.

Fetin Rüştü Yıldız 5 yıl Diyarbakır’da görev yaptı

2000’li yılların başında Diyarbakır Asker Hastanesi’nde görev yapan Yıldız 2003 yılından 2008 yılına kadar Diyarbakır Devlet Hastanesi Başhekimlik görevi yaptığı öğrenildi.

Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız kimdir?

Doç. Dr. Fetin Rüştü Yıldız,1966 yılında Yozgat Sarıkaya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1984 yılında Işıklar Askeri Lisesi’nden birincilikle mezun oldu. Aynı yıl girdiği Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’ni 1990 yılında ikincilikle bitirdi.

2003-2008 yılları arasında Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde, 2008-2011 yılları arasında Kocaeli SEKA Devlet Hastanesi’nde, 2012-2014 Yılları arasında İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2014-2015 Yılları arasında İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik yaptı.

2011-2012 yılları arasında İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı, 2013-2014 yıllarında ise Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı olarak çalıştı.

Türkiye israfı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olarak, “Yoksulluğun Olmadığı bir Türkiye” hedefine yönelik olarak, mikrokredi uygulamasının başlatılmasına katkı sağladı. Kendi mali kaynaklarını kullanarak, Sarıkaya’da bir mikrokredi şubesi açılmasını sağladı.

Yaptığı görevler sırasında;

Türkiye’de ilk kez bir kamu kuruluşunda bir milyon işlemde en fazla 3 hataya izin veren 6 sigma yönetim metodolojisini uyguladı.

Türkiye’de ilk defa Yeşil kartlı FAKİR hastaların tek kişilik odalarda yatarak tedavi görmelerini imkân sağlayan düzenlemeler yaptı.

Son olarak İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim olarak çalışan Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız, bu görevinden milletvekili aday adayı olmak amacıyla ayrıldı.

Görev yaptığı tüm yerlerde Yozgatlı hemşerileriyle her zaman yakın bir dayanışma ve işbirliği içerisinde olan Yıldız, Yozgat’a ve hemşerilerine hizmetini milletvekili olarak devam ettirmek istiyor.

Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız evli ve 2 çocuk babasıdır. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri