Dicle Üniversitesi Başhekiminden saldırı açıklaması: Mazur görülemez

Dün sabah saatlerinde Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde, bazı sağlık çalışanlarının hasta yakınları tarafından darp edilmesine ilişkin Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi açıklama yaptı.

AMİDA HABER – Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, sağlık personelinin vefat eden hasta yakınları tarafından darp edilmesini kınadı.

Prof. Akıl yaptığı yazılı açıklamada, “Dicle Üniversitesi Hastanesi olarak, personelimizin haklarını savunmaya yönelik her türlü hukuki girişimi başlatmış bulunmaktayız. Şiddetin hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğini bir kez daha dile getiriyor, bu olayın sorumlularının en kısa sürede adalet önünde hesap vermesini temenni ediyoruz.” dedi.

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl’ın saldırıya ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Dicle Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren entübeli bir şekilde tedavi görmekte olan bir hastamızın maalesef vefat etmesi üzerine, hasta yakınları tarafından hastanemizin sağlık çalışanlarına yönelik bir saldırı gerçekleşmiştir. Yaşanan bu olayda, sağlık personeli arkadaşlarımız fiziksel şiddete maruz kalmış, darp edilmiştir.

Saldırıları kınıyoruz

Öncelikle vefat eden hastamıza Allah’tan rahmet diliyoruz, şiddete uğrayan tüm çalışma arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması için en güçlü temennilerimizi dile getiriyoruz. Sağlık hizmeti sunan çalışanlarımıza yönelik bu tür şiddet olaylarını kabul edilemez buluyor, bu saldırıları kınıyoruz.

Şiddete sıfır tolerans gösterilmeli

Sağlık çalışanlarımız, her gün büyük bir özveriyle ve fedakârlıkla toplumumuza hizmet etmeye devam ederken, onların güvenliği ve huzuru bizler için her şeyden önce gelmektedir. Yaşanılan bu ve benzeri şiddet olaylarının son bulması için, caydırıcı ve etkili cezai yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Sağlık hizmetlerinde şiddete sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini hatırlatarak, halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Sorumlular en kısa sürede hesap vermeli

Dicle Üniversitesi Hastanesi olarak, personelimizin haklarını savunmaya yönelik her türlü hukuki girişimi başlatmış bulunmaktayız. Şiddetin hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğini bir kez daha dile getiriyor, bu olayın sorumlularının en kısa sürede adalet önünde hesap vermesini temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri