Diyarbakır’da alarm: Günde 3 bin çocuk başvuruyor!

Diyarbakır’da havaların aniden soğuması ile günlerde grip ve soğuk algınlığı şikayeti arttı. Çocuk Hastalıkları Hastanesi doldu taştı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da soğuk havaların başlamasıyla birlikte çocuklarda grip, soğuk algınlığı ve diğer solunum yolu hastalıklarında artış gözlendi. Diyarbakır Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, tedavi talebi nedeniyle dolup taştı.

Acile 3 bin başvuru

Hastanenin acil servisinde özellikle gece saatlerinde uzun kuyruklar oluştu. Gündüz muayene randevusu bulamayan ebeveynler, acil muayeneye yöneldi. Yoğun başvuru nedeniyle 3 acil hekiminin çalıştığı acil serviste, başvurusu sayısının 3 bini aştığı tahmin ediliyor. Çocuklara genellikle serum ve buharın takıldığı kabinlerde yoğunluktan dolayı sıra uzadıkça uzadı. Sağlık çalışanları da hasta yükü altında, zorlu bir mesai dönemi geçiriyor.

Grip ve soğuk algınlığına dikkat!

Uzmanlar, yeterli ve dengeli beslenmenin, düzenli uykunun ve sıvı tüketiminin önemini vurguluyor. Ayrıca, kalabalık ortamlardan kaçınmak ve maske takmak da hastalıklardan korunmanın etkili yollarından biri olarak gösteriliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri