Diyarbakır’da ‘paralı’ MR dönemi!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde erken tarihte MR, mamografi, ultrason çekmek isteyenlerin ücret ödemek zorunda olduğu ortaya çıktı.

AMİDA HABER - Her gün binlerce hastanın tedavi hizmeti aldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde, hem muayene hem de tetkikler için günler sonrasına randevu veriliyor. Hekimlerin tanı için istediği MR, ultrason, mamografi gibi görüntüleme hizmetlerinden erken yararlanmak isteyenlerin vezneye para yatırdığı ortaya çıktı. Aylar sonrasına verilen randevulardan kurtulmak isteyenler, vezneye yatırdıkları para ile bir gün sonra görüntüleme hizmeti alabiliyor.

‘Mesai saatleri dışında yapılıyor’

Konuyla ilgili görüştüğümüz Dicle Üniversitesi Başhekimi Mehmet Ata Akıl, uygulamanın “mesai saatleri” dışında yasal olduğunu söyledi.

Akıl, “Öğretim üyesi arkadaşlarımızın kendi yaptıkları ultrason ya da raporlamada böyle bir uygulama var. Öğretim üyelerimiz bu görüntüleme ve raporlamayı mesai saatleri dışında yada öğle arası yapıyor. Devletin belirlediği bir oran var, onun üzerinden ücretlendirme yapılıyor” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri