Diyarbakırlı hekimler 31 haftadır ‘Vergide Adalet’ talebiyle ses yükseltiyor

Hekim Birliği Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Dr. Kemal Noyan, hekimler ve hastalar için insanca çalışma koşulları tesis edilmesi çağrısında bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakır’daki sağlık çalışanları, ‘Vergide adalet istiyoruz, Eziyet yönetmeliğini reddediyoruz’ çağrısıyla Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklmaya, Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu, Ses Amed Şubesi, Diyarbakır Tabip Odası, Hekim Sen Diyarbakır Şubesi, Hekim Birliği Diyarbakır Şubesi, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası, Aile Hekimleri Derneği katıldı.

Hekimler, “Vergide Adalet İstiyoruz” eylemleri kapsamında 31 haftadır her Çarşamba taleplerini dile getirmek için bir araya geliyor.

‘Anne ve bebek ölümlerinin önü açılmıştır’

Amida Haber’e konuşan Hekim Birliği Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Dr. Kemal Noyan, yaşanan sıkıntıları şu şekilde ifade etti:

“Gebeler ölmesin, anneler ölmesin diye sezeryan sayılarının azaltılması, normal doğumun teşvik edilmesi gerekiyorken, doğum sonrası bakım performans kriteri olarak benimsenmiş artan anne ve bebek ölümlerinin önü açılmıştır.

Mahkemelerce iptal edilen onlarca kanun ve yönetmeliğe rağmen, iş güvencesini ortadan kaldıran garip yönetmelik taslağı ile hekimler ve tüm sağlık çalışanları kendilerini yıllarca devam edecek hukuki sorunlar yumağının ortasında bulacaktır.

Hekim ve sağlık çalışanı sayısı itibariyle OECD ülkelerinin çok gerisinde olan Türkiye’de, birinci basamak hekim sayısını arttırmak yerine, aile hekimlerinin üzerindeki yükü daha da arttırmak ve daha acısı hak edişlerde kesintiye gitmek, bilgisizlik ve liyakatsizliktir.

‘Hekimlerden kesinti yapmak derinlikte bir kötülüktür’

Sağlık merkezine başvurmayan, aşısını, izlemini yaptırmayan hiçbir sorumluluk yüklenmeyen vatandaştan dolayı hekimlerden kesinti yapmak ‘’şeytana bile pabucunu ters giydirecek’’ derinlikte bir kötülüktür.

Entegre sağlık merkezleri ve mobil çalışma ile en ücra köy ve mezraya sağlık hizmeti götüren aile hekimlerinin hak edişlerini kesmekle, sözleşme feshi ile tehdit etmekle ne amaçlamaktadır? Hekimlerin bu ülkeden göçmesi kimin menfaatinedir? Bu yönetmelik taslağının arkasında kim vardır?”

'Biz hekimler bu ülkenin sağlık ve huzur kaynağıyız'

Taslak yönetmeliğinin derhal iptal edilmesi gerektiğine vurgu yapan Noyan: “Toplumun ince ayarı ile oynamadan dünya standartlarında bir mevzuat ve insanca çalışma koşulları tesis edilmelidir” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “19 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek büyük miting son uyarı olacaktır. Bizler hukuki ve bilimsel sınırlar içerisinde emekten gelen gücümüz ile meydanlarda olacağız. Biz hekimler bu ülkenin sağlık ve huzur kaynağıyız. Bu ülkenin huzurunu bozanlar ise anayasa ve bilimselliğe uymayan düzenlemeleri hoyratça önümüze koyanlardır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri