Eti sakın bu şekilde kullanmayın: Zehre dönüşüyor

Eti seven bir toplum olarak birçok yemek içerisinde de et kullanıyoruz. Eti uzun süre muhafaza etmek isteyen kişiler buzdolabından yardım alırken eti bu şekilde kullananlar büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. Yıllardır herkesin bildiği o yöntem aslında zehir etkisi yaratıyor. İşte doğru bilinen yanlışlar…

Hemen hemen herkesin et saklama yöntemi olarak kullandığı dondurma işlemi eklerin uzun süre muhafaza edilmesini sağlamaktadır. Eti kullanmak için buzdolabından çıkardıktan sonra çözdürme işleminde uygulanan hatalar etinizi de tam bir bakteri yuvasına döndürüyor. Çiğ eti çözdürdükten sonra herkesin dikkatli olması gerekmektedir. Uygun şekilde çözdürülmeyen gıdalar zehirleme etkisi yaratmaktadır. İşte doğru bilinen yanlışlar…

ÇÖZDÜRÜRKEN DİKKAT EDİN

Etinizi çözdürmeden önce buzdolabından çıkarırken mutlaka işleme ellerinizi yıkayarak başlamanız gerekiyor. Bakterilerin bulaşacağı yüzeylere ne kadar az dokunursanız et üzerinde de o kadar az bakteri oluşacaktır. Bu bakterilerin yemeğe bulaşmaması için öncelikle elleri yıkayarak bakterilerden kurtulmanız gerekiyor.

ASLA BU YÖNTEMİ UYGULAMAYIN

Buzdolabına koyduğunuz etin büyük ve kalın olması durumunda buzun çözülme işlemi birkaç saate bulacaktır. Bu kapsamda eti çözdürürken büyük parçaları tezgah üzerinde görüldüğü kadar sağlıklı bir durum değildir. Etin dışı çözülene kadar içi don kalacağında dış katmanda kalan etlerin çabuk bozulduğu görülmektedir. Bu nedenle eti çözdürme işlemi için buzdolabından yardım almalısınız.

Buzdolabında eti çözdürme işlemi uzun süreceğinden bu yöntemi uygun olarak eti önceden çıkarmanız gerekmektedir. Tezgah üzerinde bırakmak kolay bir yöntem olarak görülürken yaydığı tehlike hiç de masum değildir. Çiğ ya da pişmiş etin yanı sıra yumurta gibi hemen bozulabilecek ürünlerin de uygun sıcaklıklarda çözdürülmesi gerekmektedir. Dondurulan besinlerin 4 dereceden fazla ısınması veya oda sıcaklığında 2 saatten uzun süre kalması bakterilerin hızlı bir şekilde yayılmasına neden oluyor. Bu da tüketilen besinlerin zehirleme yapmasına neden olmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri