Amedspor başkanı açıkladı: Pendik maçı Diyarbakır’da!

Son dakika: Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, hafta sonu oynayacakları Pendik maçının Diyarbakır’da oynanmayacağını söyledi.

AMİDA HABER- Bölge gezisi kapsamında Diyarbakır’a gelen CHP lideri Özgür Özel Amedspor Kulübünü ziyaret etti. Özel’i Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Ealdı Özel’e dert yandı.

'Amedspor-Pendik maçı Diyarbakır'da oynanmayacak'

Elaldı şunları söyledi, “Amedspor kimliği olan bir takımdır. Türkiye’de birleştirici ve barış ruhunu hisseden herkesin desteklediği bir takımdır. Amedspor buralara gelirken birçok zorluklar yaşadı. Merkezi hükümet ve muhalefet hiçbir destek olmadı. Kayyımlar yıllarca destek olmadı. Yeni gelen belediye başkanları da tasarruf tedbirleri kapsamında boşaltılan kasalar nedeniyle destek alamadık.

Amedspor gerçeğini artık kabul etmek lazım. Amedspor’un Türkiye’deki birleştirici ve barış ruhunu, sporun evrensel ruhunu bütün ülkeye yayan bir kulübüz. Ama hala çeşitli sebeplerden dolayı hem ekonomik hem de siyasi anlamda çok zorluklar çekiyoruz. 10. Haftaya girmemize rağmen ve bir başarı sezonu oluşturduğumuz takıma rağmen bir türlü burada oynayamadık. 10 haftada hala sahamız hazır değil. Bir stadımız yok, Gençlik Spor ’un stadı. Stadyum onların olduğu için inisiyatif onlarda. Bu hafta bile bu sahada oynayamayacağız. Bizim halktan uzak kalmamıza neden oluyor” dedi.

Özel: Normalleşme Amedpor ile başlamalı

Daha sonra konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, “Geçmişte Amedspor’u şeytanlaştıran söylemlerin üretildiği bir takım yerlerden daha dün bütün bölgenin dikkatle takip ettiği ve bundan sonra ne olacak diye baktığı bir sürecin işaretleri verilmiş durumda. Devlete bu noktada bir normalleşmeye doğru gidilecekse öncelikle Amedsporla normalleşmek yakışır. Bu konuda adımların atılmasını ümit ediyorum. Burada bulunmaktan çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri