Diyarbakır Stadyum rezaleti: İhalenin iptali gündemde

Amedspor’u milyonlarca lira zarara uğratan Diyarbakır Stadyumunun zemini haftalardır onarılamadı. İhaleyi alan firmaya ödemenin yapılmadığı, ihalenin iptalinin gündemde olduğu ortaya çıktı.

AMİDA HABET - Diyarbakırlı futbolseverler Amedspor maçlarını izlemeye hasret kaldı. Son 4 maçta sadece bir kez kendi saha ve seyircisi önünde maça çıkan TFF 1. Lig’in iddialı takımı Amedspor, 21 Eylül Cumartesi akşamı Boluspor’u konuk etmeye hazırlanıyor.

Önce kriz, sonra çözüm

Edinilen bilgilere göre dün krize neden olay şöyle gelişti. Diyarbakır Valisi ile görüşen Amedspor yöneticileri maçın Diyarbakır’da oynanmasını istedi. Ancak Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, saha zeminindeki sorunların devam ettiğini belirterek maçın başka bir ilde oynatılmasını istedi. Bu nedenle karşılaşmanın Şanlıurfa’ya alındığı açıklandı. Ancak Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bu talebe olumsuz yanıt vermesi üzerine Amedspor dün sosyal medya hesabından açıklama yaparak, karşılaşmayı Diyarbakır’da oynayacaklarını duyurdu.

Firmaya ödeme yapılmadı

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, iki ay içerisinde iki defa bakım işini yapan firmaya ödeme yapmadığı öğrenilirken, ihalenin askıya alınacağı belirtildi.

Diyarbakır Valisi soruşturma talimatı verdi

Öte yandan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Stadyumundaki çalışmalarda ihmali olan kişilerle ilgili soruşturma talimatı verdiği öğrenildi.

Amedspor, saha tadilatı taahhüdünü yerine getirmeyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri