Milli maç öncesi doping skandalı: Diskalifiye edildi

Türkiye Kadın Milli Voleybol takımının Dominik Cumhuriyeti maçı öncesi doping skandalı yaşandı.

AMİDA HABER - Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadelede eden Filenin Sultanları, ilk maçında Hollanda ile karşı karşıya gelerek, 2-0 geriye düştüğü mücadelede rakibini 3-2 skorla yenerek olimpiyatlara galibiyetle başladı. İkinci maçında Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek olan milli takım karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlarken, 1 Ağustos'ta oynanacak mücadele öncesi Dominik Cumhuriyeti'nde doping skandalı ortaya çıktı.

Kadro dışı bırakıldı

Dominik Cumhuriyeti Kadın Milli Voleybol Takımı'nın Paris 2024 kadrosunda yer alan orta oyuncu Lisvel Eve, yapılan doping testinin pozitif çıkmasının ardından Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan diskalifiye edilerek kadro dışı bırakıldı. Dopingli oyuncu Lisvel Eve'nin yerine Geraldine Gonzalez girdi.

‘Son derece üzücü bir durum’

Doping testinin pozitif çıkması sebebiyle büyük ihtimalle 4 yıl voleyboldan men cezası yiyecek olan Lisvel Eve, "Bu son derece üzücü bir durum, kendimle ilgili çok kötü ve hayal kırıklığına uğradım, daha önce araştıramadığım için benim gözümden kaçtı, vücudumdaki sıvı tutmayı kontrol etmek için kullandığım (furosemid) ilaç son VNL'de doping testine takıldı." ifadelerini kullandı.

Filenin sultanlarının maç programı

Grup aşamasında üç maç oynayacak olan Filenin Sultanları'nın olimpiyat maç programı:

1 Ağustos

10.00 Türkiye-Dominik Cumhuriyeti

4 Ağustos

10.00 Türkiye-İtalya

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri