Sakarya’da sıcak gelişme: ‘Yeşil’ soruşturmasında 11 gözaltı

Son dakika: Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Sakaryaspor-Amedspor karşılaşmasına yeşil maskesi ile giden 11 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada Sakaryaspor Kulüp başkanı dahil tüm yönetim istifa etti.

AMİDA HABER- Diyarbakır temsilcisi Amedspor geçen hafta, İstanbul Olimpiyat Stadyumu’nda Sakaryaspor ile karşılaştı. Maç 0-0 beraberlikle bitti. Maçın ardından ortaya çıkan bir görüntü büyük tepki topladı.

Yeşil maskeleriyle maça gitmiştiler

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntüde, geçtiğimiz gün oynanan Sakaryaspor- Amedspor maçına minibüs ile giden bir grup Sakarya taraftarının Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın fotoğrafından maske yaptığı, bu maskelerle maça gittiği ortaya çıkmıştı.

İfadeleri sürüyor

Büyük tepkiye yol açan paylaşım üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı üzerine Emniyet birimleri, yeşil maskesi takan 11 kişinin evine baskın yaptı. Gözaltına alınan 11 kişinin Emniyetteki ifadesi sürüyor. Gözaltı haberini duyan Tatangalar adlı taraftar grubu, Emniyet binası önünde toplanarak, gözaltındaki kişilere destek verdi.

Bursa maçında benzer görüntüler yaşanmıştı

Geçen yıl oynanan Amedspor-Bursaspor maçı sırasında bir grup tribünlerinde faili meçhul cinayetlerle tanınan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın fotoğraflarını açmış, Bursaspor taraftarının tavrı kamuoyunda tepkiye neden olmuştu.

Sakaryaspor Kulüp Başkanı istifa etti

Bu arada Amedspor-Sakaryaspor maçının ardından Sakaryaspor Kulüp Başkanı yapan Gökhan İn, yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri