Zazaca sözlük uygulaması "ZAZANO" hazırlandı

Dijital medyada Kürçe'nin Zazaca lehçesinde yeni bir dijital sözlük çalışması yapıldı. Zazano uygulaması kullanıma açıldı.

AMİDA HABER - Zazaca dijital medya çalışmaları konusunda önemli bir adım atıldı. Zazano adıyla bir Zazaca uygulaması oluşturuldu. Alanında ilk olan bu uygulama, dünden beri Zazaca konuşanların hizmetinde.

Her ne kadar birkaç Kürtçe (Kurmanci, Sorani) uygulaması olsa da, şimdiye kadar uygulama formatında bir Zazaca sözlük yoktu. Vate Çalışma Grubu'nun iki sözlüğünü temel alan Zazano, dil öğretmeni Mutlu Can'ın koordinatör olarak yer aldığı bir ekip tarafından hazırlandı.

Zazano, Android ve AppStore'da yer alıyor ve isteyen herkes ücretsiz olarak cep telefonuna indirebilir. Aynı zamanda zazano.org adresinde bir web sitesi olarak da aktif olan Zazano, sözlüklerin yanı sıra Vate Grubu'nun Yazım Kılavuzu'nu da içeriyor.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=zazano.mb&hl=tr

AppleStore: https://apps.apple.com/tr/app/zazano/id6692621739

Web sitesi: https://zazano.org/

Zazano hakkında:

Zazano, Kürtçe'nin Kırmancki (Zazaca) lehçesi için oluşturulan ilk uygulamadır. Zazano kelimesi Türkçe'de "Ey Zazalar" anlamına gelir. Kullanıcıların platformlarda kolayca bulabilmeleri için bu isim seçilmiştir. Bu uygulamanın amacı, Zazaca öğrenen ve okuyanların oranını artırmaya destek olmaktır. Bu uygulamada, Vate Çalışma Grubu'nun Türkçe-Zazaca ve Zazaca-Türkçe sözlükleri temel alınmış ve bu uygulama grubun 37 toplantısının sonuçlarını içermektedir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Teknoloji Haberleri