4 bin 300 kilometrelik yoldan geldiler: Diyarbakır’a hayran kaldılar

140 gün önce bisikletle dünya turuna çıkan Charlotte Eliassen ve Jesper Vendelbo çifti 4 bin 300 kilometrelik yolu katederek geldikleri Diyarbakır’a hayran kaldı.

AMİDA HABER - Medeniyetler beşiği Diyarbakır’a her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce turist ziyaret ediyor. Tarihi yapıları, coğrafyası ve mutfağıyla misafirlerine unutulmaz anılar yaşatan Diyarbakır’a Danimarka’dan misafirleri vardı.

4 bin 300 kilometrelik yoldan 140 gündür farklı ülke ve şehirleri pedal çevirerek geldikleri Diyarbakır’ı gezen çift, “Türkiye ve Diyarbakır, hayal edebileceğimizden çok daha güzel bir yer” dediler.

Danimarkalı Charlotte Eliassen ve Jesper Vendelbo çifti, 1 Nisan’da bisiklete dünya turuna çıktıklarını ifade ederek, Şanlıurfa’yı da gezdiklerini söyleyerek bölge şehirlerini gezmeye devem edeceklerini söylediler.

Dünya turuna Asya'dan devam edecekler

Danimarkalı Charlotte Eliassen ve Jesper Vendelbo çifti, bacaklar çalışabiliyorken farklı bir şey denemek için bir yıl boyunca bisiklet sürmeye karar verdiklerini ifade ettiler.

Zaman zaman trenle de yolculuk yaptıklarını söyleyen çift, dünya turuna Asya ülkeleriyle devam edeceklerini dile getirdiler.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Toplum & Yaşam Haberleri