Dünya Kahve Günü: Diyarbakır'ın hangi kahvesi meşhur?

Son yıllarda hayatımıza giren kahvenin de bir günü olduğunu ve kutlandığını biliyor muydunuz?

AMİDA HABER - Dünya Kahve Günü, 2015'te Uluslararası Kahve Organizasyonu tarafından resmi olarak kutlanmaya başlandı. O tarihten bu yana 1 Ekim Dünya Kahve Günü olarak kutlanıyor.

Dünya Kahve Günü, kahvenin kültürel ve sosyal önemini vurgulamak için düzenleniyor. Son yıllarda günlük hayatımızda iyice yer edinen kahve Diyarbakır'da da çok tüketilmekte ve sevilerek içilmekte.

Diyarbakır'ın meşhur kahveleri hangisi?

Diyarbakır'ın geleneksel kahvelerinden kabul edilen Menengiç kahvesi Diyarbakır'ın vazgeçilmez geleneksel içeceklerinden. İçecek, yüz yılı aşkın bir süredir Diyarbakır, Elazığ, Adıyaman, Mardin ve Batman gibi bölgelerde üretiliyor. Ayrıca Diyarbakır’ın geleneksel bir içeceği olarak kabul edilir.

Kürtçe İsmi nedir?

Menengiç kahvesi, Latincesi pistacia terebinthus denilen Menengiç ağacından üretilen ve bölgenin dağlık bölgelerinde ekimi yapılmadan doğal olarak yetişmektedir. Menengiç'in Kürtçe ismi ise "Kezwan" olarak biliniyor. Menengiç Kahvesi bu ağacın meyvelerinin kurutulup kavrulması, ardından tıpkı Türk kahvesi gibi pişirilmesi ile elde edilmektedir.

Hazırlanışı

Türk kahvesi veya tercihe göre hazır kahvenin yapımı ile aynıdır, su yerine süt kullanılabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Toplum & Yaşam Haberleri