Kelebek hırsızı baba ve oğula rekor ceza

Sri Lanka’da iki İtalyan vatandaşı yasa dışı yollarla kelebek ve böcekleri toplamaya çalıştı. Suçüstü yakalana İtalyanlar 24 Eylül'e kadar parayı ödemedikleri takdirde iki yıl hapis cezasına çarptırılacak.

AMİDA HABER - İtalya pasaportuna sahip iki kişi, Yala Ulusal Parkı'ndan yüzlerce kelebeği kaçırmaya çalıştıkları için 180.425 euro (6,82 milyon Türk Lirası) tutarında para cezasına çarptırıldı. Bu ceza, Sri Lanka'da "yaban hayatı suçları" için verilen en yüksek para cezası olarak kayıtlara geçti.

Sri Lanka’da 68 yaşındaki Luigi Ferrari ve 28 yaşındaki oğlu Mattia, kelebek ve böcekleri yasa dışı toplamak, bulundurmak ve nakletmekten suçlu bulunmuştu.

Edinilen bilgiye göre, İtalya'nın kuzeyindeki Modena kentinde yaşayan baba-oğul, 24 Eylül'e kadar parayı ödemedikleri takdirde iki yıl hapis cezasına çarptırılacak.

Parkın bekçileri, ikilinin araçlarının bagaj kısmında 92 tür kelebek ve böceklerin yer aldığı kavanozları bulmuş ve ikili 8 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı.

Öte yandan soruşturma kapsamında hırsızların, özel bir maddeyle kelebek ve böcekleri cezbedip yakaladığı, sonrasında hayatta tutabilmek için balmumu torbalarını kullandıkları ortaya çıktı.

Euronews’in BBC'den aktardığı habere göre, parkın bekçilerinden biri, olay günü "şüpheli bir cipin" park halinde durduğunu, aracın sahibi olduğu düşünülen iki hırsızın böcek düzenekleriyle ormana girdiğini söylüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Toplum & Yaşam Haberleri