Ferhat KAPLANER

GÜZEL ŞEYLER

Güzel şeyler yazmak istiyorum. Her şey o kadar kötü ki insanların zihnine kötü başka şeyler eklemek istemiyorum. Güzel şeyler yazmak istiyorum ama biraz zor tabi.

Beynim uyuşmuş gibi.

Seni yazabilirim mesela. Gerçi sen güzel bir şey değilsin. Herkes için hiçbir şey, benim için kötü bir şeylersin. Hiçbir şey de iyidir. Kötü olmasın da.

Onu yazabilirim. O, güzel bir şey. Herkes için hiçbir şey ama benim için güzel bir şey. O, var bile değil. Varolsa sana değil ona hitap ederdim. Sen, onun yanında hiçbir şeysin.O olsa seni hatırlamazdım her seferinde. Onu ise hiç unutmazdım.

Kaktüsleri yazabilirim. Yapıştırılmış çiçekleri olmadan ne kadar harikulade olduklarını. Dikenli şeylerin ne kadar harikulade olabileceğinin kanıtı gibi olduklarını. Diğer kanıtı da insanlar. Üzerlerine yapıştırdıkları sahtelikler olmadan ne kadar harikulade olabileceklerini biliyorlar mı? Sanmıyorum. Sen de bilmiyorsun. Bu yüzden o, senden güzel.

Kaplumbağaları yazabilirim. Ormanları, doğal yeşili, turuncuyu, moru yazabilirim. Ağlayan insanı, utanan insanı, seven hayvanı, yavruları yazabilirim. Yazmayı yazabilirim. Merhameti yazabilirim. Sen git. Onları yazayım. Kirletme onları. Görüşmek üzere...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.