Kongre sürecindeki AK Parti Diyarbakır

Meltem GÖNÜLLÜ

13 Ekim 2024 tarihinde yapılan Çüngüş ve Çermik İlçe Kongreleri ile başlayan süreçte Ak Parti Diyarbakır önemli bir sınav verecek. Bu zaman zarfında birlik, beraberlik ve dayanışmaya daha fazla önem vermesi gereken Ak Parti Diyarbakır’da; boşalan İlçe Başkanlıkları için yapılan başvurularda mülakat süreçleri de son derecede başarılı bir şekilde geçmekte. İlçe Başkanlıklarına yoğun talep var. Elbette ki bu talepler, en doğru ve en isabetli bir şekilde değerlendirmeye alınacak ve yeni İlçe Yönetimleri oluşturulacaktır.

İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından, İl Kongresi süreci başlayacak sanırım bu da en erken Aralık sonu ya da 2025 Ocak ayına sarkacaktır.

Diyarbakır gibi siyasi bilincin yüksek seviyelerde sergilendiği bir kentte, yeni oluşturulacak tüm İlçe Yönetimlerinin ve hatta İl Yönetim Kurulunun da bu siyasi bilince hitap edebilecek kişilerden oluşması ilk kıstas olmalıdır.

ÇÜNKÜ ÖNÜMÜZDE YENİ ANAYASA SÜRECİ VAR

Bu süreçte katılımcı ve müzakereci bir anayasa hazırlayabilmek adına, sahaların nabzını tutabilen kişilere mutlaka ihtiyaç olacaktır.

Elbette ki Diyarbakır sevdası çok güzel ve çok anlamlı.

Ve elbette ki her gönüle girmek, her kapıyı çalmak da mutlaka şart.

Fakat:

Bir de işin öteki yanı var ki o da şöyle:

Hazırlanacak olan Yeni Anayasa taslağını halkla buluşturabilmek…

Diyarbakır halkının siyasi bilinç seviyesi gerçekten de takdire şayan.

İşte bu nedenle, Diyarbakır halkına Yeni Anayasayı anlatabilmek ve onlardan gelecek her türlü soruya yeterli cevabı verebilmek gerekir.

Kısaca bu süreçte, sadece Ak Parti’nin bir temsilcisi ya da bir hükümet yetkilisi gibi değil de bir DİYARBAKIRLI gibi düşünüp bir DİYARBAKIRLI gibi hareket edenlerden olmak gerekir.

Hatta daha da ileriye gideyim:

Bu süreçte devletin herhangi bir kademesinde ya da hükümetin herhangi bir mevkiinde, makamında ya da herhangi bir devlet ihalesinde yer almak istemeyen bu tür menfaatlerin peşinden koşmayan, herhangi bir yakınını da herhangi bir mevkii ya da makama getirip onun üzerinden çıkar peşinde koşmayı düşünmeyecek kişilerden oluşması gerekir.

Tıpkı Ak Parti İl Başkanımız Raşit Ocak’ın söylediği gibi:

“Benim iki kırmızı çizgim var” demişti.

“Biri Ak Parti diğeri de parasal işler”…

Şimdi yeri geldi, Başkanımızın bu sözünü tekrar anımsatmak gerekti.

Yeni oluşacak tüm İlçe Yönetimlerine şimdiden hayırlı olsun derken önümüzdeki süreçte başarılar dilerim. Umarım Ak Parti ve Diyarbakır için en iyisi ve en hayırlısı ne ise o olur.

Bir de son söz:

Ak Parti Diyarbakır teşkilatlarında kadın siyasetçilerin de söz sahibi olabileceği güzel günlerde görüşmek üzere inşallah!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.