SANAL TEHLİKEDEN KORUNMA
Günümüzde Sosyal Medya varlığı da yokluğu da sıkıntı haline geldi artık.
İnsanlar teknoloji çağına ayak uydururken; her işini internet üzerinden yapan insanlara yeni yeni uygulamalar geldi. Facebook, Twitter, Instagram derken artık bunlara yapay zeka uygulamaları da eklendşi.
insanlar gerçek hayattan uzaklaşır oldu. Sanal alem insanı esir alıyor. Güzel yönlerinden bahsetmek gerekirse; haber siteleri, alışveriş siteleri, bilgi barındıran siteler insanların oldukça hoşuna gidiyor. Teknolojiyi iyi manada kullanırsak sıkıntı yok. Fakat toplumun cahil kalmış ya da ‘’kendini uyanık zanneden’’ kesimi interneti kötü amaçlar için kullanabiliyor. Bu tür kişi veya kuruluşlar için dikkatli olmamız gerekiyor. Bana sorarsanız ilk olarak toplum bilgilendirilmelidir. İnsani bağlarımız güçlü olursa, iletişim sorunumuz kalmazsa kandırılmak, dolandırılmak biraz zor olur.
Her konuda, bütün ilişkilerde en önemli konu güvedir. Doğruyu ya da yanlışı anlatırken konuşma tarzımıza dikkat etmemiz şart. Sanal âlem de insanlar çok kolay bir şekilde kandırılabilir.
Eğitim, yaşamın her kesiminde olduğu gibi sosyal medyada da şarttır. Kötü niyetli kişiler için tedbiri elden bırakmamak gerekir. Bunun için yapabilecek, kendimizi koruyabileceğimiz birkaç unsur var.
Yapacağımız bazı basit yöntemlerle korunabiliriz;
Sosyal Medya hesaplarımızda bilgilerimizi gizli tutmak,
Tanıdığımız güvendiğimiz kişilerle fotoğraflarımızı paylaşmak,
Gereksiz yere nerede kimle olduğumuzu belirtmemek,
Tanımadığımız kişilere detaylı bir şekilde kendimizden bahsetmemek,
Kişisel numaramızı, adresimizi paylaşmamak
- kolay yöntemler var. Bunların aksi davranışlarda ,bunları kötüye kullanacak sizi tehdit edecek insanlar olabilir. Fotoğraflarınız için şantajda bulunabilirler. Bilgilerinizden yararlanıp sizi taciz ve rahatsız edebilirler. Basit ve etkili olan bu tür korunma yöntemlerini uygularsak; güvenilmemesi gereken art niyetli kişilerea taviz vermemiş oluruz.