Amedspor için özeleştiri zamanı!

Yusuf Umut Kardaş

İlk yarının zirve yarışını büyük oranda belirleyecek bir mücadeleden mağlubiyet ile ayrıldı Amedspor.

Stadyumda 25-28 Bin kişi ki Süper Lig’de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş zaman zaman Trabzon dışında bu seyirci sayısına ulaşan başka bir takım yok..

Hava futbol seyri için müthiş, Atmosfer güzel, şehrin bir bölümü maçı beklerken, Sivil Toplum Örgütlerinin de önemli simaları sezon başında ki performanstan ötürü tribünde ki yerini almıştı.

Amedspor, farkındalık yaratmak amacıyla ısınmaya Özel Bakıma Muhtaç taraftarımız ile sahaya çıkarken, bir başka önem çekmek istediği konu ise bir önce ki hafta insanlık dışı tezahüratlara maruz kalan Rahmetli Kaptan Şeyhmuz Özer tişörtleriydi..

Takımın son 5 hafta da bir galibiyet ve dört beraberlik ile kötü gidişatın sinyalini aslında vermişti. Çok önemli bir ligde bu puan kayıplarını verirsen rakibe affetmezler nitekim Amedspor son düdükten sonra zirveden inmiş oldu.

Haftalardır hocayı eleştiren kesimlerin sesini duymazdan gelen, aman takıma bir zarar gelmesin diye düşünenlerin çoğunlukta olması bugün kaybedilen Kastamonu maçının da en önemli sebeplerindendir.

Maça iyi başlayan Amedspor, güzel bir gol bulsa da sonrasında anlık kademe hatasından önce beraberliği daha sonra takımın yıldızlarından Aykut’un kariyerine yakışmayacak bir hatası ile ikinci gölü kalesinde gördü. Aykut’un maç sonrası taraftara gelip özür dilemesi bambaşka bir incelikti ancak taraftarlar Aykut hatalı gol yediği için değil, takımın kazanmak için bir reaksiyon göstermemesini eleştiriyordu.

Özdıraz’ın, Dereli’nin, Ceylan’ın ilk onbire monte edilememesini eleştiriyordu.

Geçen sezon belki de şampiyonluğu kaybettiğimiz Çorum maçından sonra kaçan penaltıdan beri, hala takımın penaltıcısının olmamasını eleştiriyordu.

Bu sezon iç saha da ikinci penaltının kaçmasını eleştiriyordu.

Kazanmak için bir şey yapmamasını eleştiriyordu.

Yoksa bu takım kaybedecekti, puan kaybıda normaldi.

Normal olmayan takıma yeni katılan hucumcuların kötü performansı. Ligin ilk haftalarında toplanan puanlar bugün farkın açılmasına engel oldu.

Rakiplerde Amedspor’u çözmüş olmalı ki 6 hafta da 1 galibiyetimiz var ki bu istatistik Amedspor için ya da şampiyonluğa oynayan bir takım için çok ama çok kötü bir durum.

Oyuncuların bireysel performansından ziyade genel olarak düşüş gözle görülür ancak bunu çözecek olan şuanda yönetim ve teknik heyet. Nasıl ki bu puanlar toplandıysa bundan sonrada toplanmaması için bir neden yok. Bunun için futbolcuların da şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekmektedir. Kendi içlerinde bir özeleştiri yapmaları gerekmektedir.

İçeride kaybettiğimiz maçlarda kaçırdığımız pozisyonlar kafamızı duvara vurmamıza neden oluyor. Fethiye, Erzincan maçlarında yüzde yüz gol pozisyonlarından yararlanamadık. Kastamonu maçında kaçan penaltı, Aykut’un büyük hatası yenilginin nedenlerinin baş sebebi olsa da teknik heyette acaba bizi çözdüler mi diye düşünmelidir.

Benim takıma inancım büyük, hocaya inancım büyük. Yönetim güzel işler yapıyor, yapmaya çalışıyor maçtan önce açıklanan prim liglerin en yüksek meblağlarından olabilir. Kısmet olmadı, topta sevmedi..

Şimdi Iğdır maçında takımın kendini affettirme şansı var. Puan ya da puanlar alırsak lig bitmeden yarışın içerisinde olmamız ikinci yarı için daha doğru hamle yapmamız vesile olabilir. Gereksiz maçlara gereksiz anlamlar da yüklenmesi takım üzerinde bir baskı oluşturduğunu gözler önüne seriyor. Daha oynanmamış 20 hafta var. Köprünün altından çok sular akacak. Desteklemeye devam..

Gençlik Spor’daki pis lavabolar

Stadyumda ki rezillikleri yayınlarda da köşelerde de dile getiriyoruz. Ancak bu rezilliğin insani bir boyutu yok! Trafik rezilliği, Kantin rezilliği, Koltuklarda ki pislik hepsi bir yana basın tribününden maçı takip edenler görmüş olmalı ki basın tribününde ki tuvaletler iğrenç ötesi durumda. Su akmıyor, pislik dışarıda, koku iğrenç ötesi..

Kimler bu ortamı, bu halka reva gördü bilmiyorum?

Hayvan bağlasan durmayacak bir ortamda insanlar ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Akmayan su da abdest almaya çalışanlar.. İçeride ki iğrenç koku..

Kantin ihalesini alan firmanın mı yapması gerekiyor? Peki su? Su neden kesik? Sezon başından beri adam akıllı akmayan suya tepki gösterenlerin olmaması da soru işareti oluşturuyor.

Ne basın camiasının, ne taraftarın ne de başka kimsenin bu kadar güzel (!) bir tesiste hayvani şartlarda iş yapmasını beklememeli. Kentin ileri gelenleri, mülki amirleri, Gençlik sporun çalışanları, kantin ihalesini alanlar.. Bunları denetlemesi gerekenler..

Elinizi vicdanınıza koyun. Herkes işini yaparsa aksayan taraf kalmaz.

Lütfen!

Bir sonra ki maç video çekerek, oradan yayın yaparak rezilliği yüzlerine vuracağım bunu da buradan belirtmek istiyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.