Bayramı fırsat bilen turistler Nemrut Dağı’na akın etti

Bayramı fırsat bilen turistler Nemrut Dağı’na akın etti
UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı'nı Kurban Bayramı'nda yaklaşık 8 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı.

AMİDA HABER - İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Abuzer Gelse, basına verdiği demeçte Nemrut Dağı'na Kurban Bayramı tatili dolayısıyla çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiğini söyledi

nemrut1.jpg

Gelse yaptığı açıklamada, "9 günlük bayram tatili münasebetiyle Kommagene destinasyonunun tamamında bir bayram yoğunluğu yaşanıyor. Nemrut Dağı'nda da de bir bayram yoğunluğu çok net bir biçimde görülüyor. Bayramın ilk gününden bugüne kadar elimizdeki verilere göre yaklaşık 8 bin civarında yerli, yabancı ziyaretçimizin Nemrut Dağı'ndaki kültürel miras alanımızı ziyaret ettiğini görüyoruz" bilgisini verdi.

‘Dünyada eşi benzeri olmayan bir yer’

Dünya’da güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri sayılan Nemrut Dağ’ına ilk defa geldiğini söyleyen Şeyma Yağmur, "Dünyada eşi benzeri olmayan bir yerdeyiz, böyle bir dağın tepesine muhteşem heykelleri koymak, böylesine büyük bir anıtı dikmek, akıl karı değil” dedi.

nemrut2.jpg

Yağmur ayrıca, “Günümüz koşullarındaki teknolojiyle bile yapılamayacak bir şey bu. Yabancı turistlerin zaten ülkemize geldiğinde görmek için can attıkları bir yer burası. Kolay çıkılmıyor ama çok insan buradaki o mistik havayı fazlasıyla yerinde görebiliyor" yorumunda bulundu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.