Diyarbakır’da kadayıf ve ciğer patlaması! Kaç ton satıldı?

Diyarbakır’da kadayıf ve ciğer patlaması! Kaç ton satıldı?
9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Diyarbakır’ın tescilli lezzetleri arasında yer alan ciğer kebabı ile burma kadayıf satışlarında patlama yaşandı.

AMİDA HABER - Kültür ve medeniyet şehri Diyarbakır, Kurban Bayramı tatili süresince yoğun bir yerli ve yabancı turist ağırladı. Kenttin tescilli gıdaları olan ciğer kebabı, kadayıf ve baklava gibi tatlılardan toplamda yaklaşık 30 tonluk satış yapılarak bayram havası yaşandı.

diyarbakir-ciger.jpg

Ciğer kebabına yoğun ilgi

Türkiye’nin farklı kentlerinden Diyarbakır’a gelen vatandaşlar, kentin tescilli lezzetleri arasında yer alan ciğer kebabına yöneldi. Bir haftalık tatil zaman diliminde 15 ton ciğer kebabı tüketildi.

Bazı işletmelerin ciğer kebabı ihtiyacını karşılamak için bölge illerinden ciğer sevkiyatı yaptı. Bayram boyunca 10 tona yakın ciğer kebabının bölge illerinden getirildiği belirtiliyor.

Ciğer yetiştiremiyoruz

Kayapınar İlçesi’nde tatlı satışı yapan bir işletmeci, Kurban Bayramı nedeniyle ciddi bir yoğunluk yaşandığını söyledi. Bir hafta boyunca 15 tona yakın tatlı tüketildiğini belirten işletmeci, “İnsanlarımız bu kentin tescilli lezzetine sahip çıkıyor. İlgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Sur İlçesi’ndeki ciğer dükkanı işleten esnaf, bayram tatilinde 15 ton ciğer kebabı tüketildiğini söyledi.

diyarbakir-kadayifi-001.jpg

Burma kadayıf ve baklava satışları da ilgi gördü

Vatandaşlar aynı şekilde Diyarbakır’ın tescilli lezzetleri arasında yer alan burma kadayıf ve baklavaya da yöneldi. Bir haftalık zaman diliminde 15 ton kadayıf satışının yapıldığı öğrenildi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum