Tatvan Belediyesi’nden Van Gölü açıklaması: 3 ayda 20 ton çöp çıkardık

Tatvan Belediyesi’nden Van Gölü açıklaması: 3 ayda 20 ton çöp çıkardık
Tatvan Belediyesi Van Gölü’nün ilçe sahiline olan kısmından 3 aydır sürdükleri temizlik çalışması sonucu 20 ton çöp çıkarıldığını açıkladı.

AMİDA HABER - Tatvan Belediyesi Eş Başkanı Mümin Erol, Van Gölü'nün Tatvan ilçe sahilinde yaklaşık 3 aydır devam eden temizlik çalışması kapsamında gölden yaklaşık 20 ton çöp çıkarıldığını söyledi.

mumin-erol.jpg

Tatvan Belediyesi, çevre gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle Van Gölü sahilinde çevre temizliği çalışması başlatıldığını duyurdu.

Van Gölü, son yıllarda su seviyesindeki çekilme ile gündeme gelirken şimdilerde ise gölde yaşanan kirlilikle dikkatleri üstüne çeviriyor.

3 aydır hafta sonları devam eden temizlik kampanyası çerçevesinde gölden yaklaşık 20 ton çöp çıkarıldığı öğrenildi.

Tatvan sahilinde yapılan detaylı incelemeler ve düzenli olarak gerçekleştirilen temizlik faaliyetleri sonucunda, plastik atıklar, cam şişeler, metal ve organik çöpler gibi çeşitli atıklar gölden çıkarıldığı aktarıldı.

‘Tonlarca çöp temizliği yaptık’

İlçede devam eden temizlik çalışmalarına gönüllü olarak katılım sağlayan Tatvan Belediye Eş Başkanı Mümin Erol, temizlik çalışmalarının sürekliliği ve çevre bilincinin artırılması gerekliliği üzerinde durarak, vatandaşların çevre temizliğine verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çevre bilincinin toplum genelinde daha da yaygınlaştırılmasına dikkat çeken Erol, “Her hafta Cumartesi halkımızla yaklaşık üç aydır yapmış olduğumuz temizlikte maalesef 200'ü aşkın araç lastiği, binlerce cam ve pet şişe atıklarının sıkça olduğunu gördük. Tonlarca çöp temizliği yapmış olduk” dedi.

van-golu.jpg

‘Kıyılarda biriken balçığı temizlemeye devam ediyoruz’

Kampanyayı başlatma amaçlarına değinen Erol, “Toplumsal duyarlılığı oluşturarak Van Gölü'nün kirlenmesinin önüne geçmek. Çalışmalarımız Van Gölü’nü kıyısını temizleyinceye kadar devam edecek. Göl'e şehrin hemen hemen her tarafından kirli su akıtılmakta ve bu da burada yaşayan canlı türünün azalmasına sebep olmakta, inci kefali gibi bir balık türünün kıyı şeridinde görünmemesine yol açmakta bununla ilgili de gereken çalışmayı bir an önce başlatacağız. Neredeyse bir metreye yakın balçık kıyılarımızda birikmiş buna ilişkin temizlik çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız Van Gölü gibi bir mirası duyarsız bir şekilde kirletmeyelim, koruyalım istiyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.