Van 22 yaşındaki genç için ayakta: Günlerdir haber alınamıyor

Van 22 yaşındaki genç için ayakta: Günlerdir haber alınamıyor
Van Gölü''nde kaybolan genç için yapılan arama çalışmaları üçüncü gününde hala devam ediyor.

AMİDA HABER - Van’ın Tuşba ilçesindeki Çarpanak Adası yakınlarında serinlemek için girdiği gölde kaybolan 22 yaşındaki Ahmet Hilmi Hanal'ı bulma çabaları, Van Gölü Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri başta olmak üzere çeşitli kurumların katılımıyla sürdürülüyor.

van-kaybolan-genc1.jpg

Olayın ardından hemen harekete geçen 28 kişilik dalgıç ekibi, su altında detaylı arama faaliyetleri yürütüyor. Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından sağlanan yanal taramalı sonar (YTS) cihazı ve Van Gölü Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın su altı robotu (ROV) da gölün derinliklerinde arama çalışmalarına destek oluyor.

Arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra, bölgede hazır bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri ve Kızılay mobil aracıyla desteklenen çalışmalarda, vatandaşlara ve arama ekibine ikramda bulunuluyor.

Kaybolan gencin ailesi ve yakınları ise umutla bekleyişlerini sürdürüyor. Göl kenarındaki kamp alanında duygusal anlar yaşayan aile, her an kendilerine iyi haberlerin ulaşmasını umut ediyor.

Gelişmelerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yetkililer tarafından düzenli olarak açıklamalar yapılırken, arama çalışmaları gece-gündüz sürdürülüyor. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.