Diyarbakır Milli Eğitimde ‘ek ücret’ soruşturması: 1 milyonluk kamu zararı

Diyarbakır Milli Eğitimde ‘ek ücret’ soruşturması: 1 milyonluk kamu zararı
Diyarbakır’da 2014-2023 yılları arasında haksız bir şekilde ek ders ücreti aldıkları belirlenen 4’ü müdür 31 yöneticiye 1 milyon 620 bin lira para cezası kesildi.

AMİDA HABER - Diyarbakır'da, Bilim ve Sanat Merkezleri BİLSEM uygulama testlerini sınav gibi göstererek ek bütçeler aldığı ve ek ders ücretleri üzerinden de 1 milyon lirayı bulan kamu zararına neden olduğuna ilişkin şikayetler CİMER’e bildirilmişti. Diyarbakır'da yapılan BİLSEM uygulama testlerinde görev alan Milli Eğitim Müdürü ve ilçe BİLSEM merkezleri ile Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) müdürlerinin BİLSEM testlerini sınav olarak gösterdiği, ek ders ücretleri çizelgesinde ise aylık 270 ile 300 saat arasında ek ders ücreti yazdırılarak kamuyu haksız kazançla zarara uğrattıkları belirlenmişti.

diyarbakir.jpg

Müfettişler raporlarını tamamladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’e yapılan şikayetler üzerine BİLSEM’i mercek altına alarak durumu araştırmak için Diyarbakır’a 2 müfettiş göndermişti. İki müfettişin 3 aylık çalışmasının ardından müfettişler raporunu tamamladı.

Soruşturma kapsamında, 9 yıl içerisinde bu sınavların zeka testinde görev alıp ek ders ücreti alan yöneticiler tek tek tespit edildi. Mevzuata aykırı bir şekilde ek ders ücreti alan yöneticiler için Disiplin, Adli ve İdari hiç bir yaptırım yapılmadığı belirlendi.

50 bin iade edildi

Hazırlanan raporda, Diyarbakır eski milli eğitim müdürü Yüksel Arslan’ın, aldığı ek ders ücretlerini 22 Nisan’da, mevcut Milli Eğitim müdürü Murat Küçükali’nin ise, soruşturma sırasında aldığı 49 bin 998 lirayı iade ettiği belirtildi.

1 milyonluk kamu zararı

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı raporda, 31 yöneticinin 5 bin ile 115 bin arasında değişen ek ders ücretlerini iadeleri yönünde karar verildi. 9 yıl içinde söz konusu kişilere toplam 1 milyon 650 bin 565 lira haksız ödeme yapıldığının tespit edildi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum