Diyarbakır’da sağlık skandalı: Müfettiş raporu tamamlandı

Diyarbakır’da sağlık skandalı: Müfettiş raporu tamamlandı
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan ‘randevu ve parayla ameliyat’ iddialarıyla ilgili araştırma yapan müfettiş raporunu tamamladı. Birçok kişiye farklı cezalar verildi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesiyle ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz yıl KBB’ye randevu bulunamaması üzerine başhekim ile KBB hekimleri arasındaki gerginlik basına yansımıştı. KBB hekimleri, usulsüz görevlendirmeler ve malzeme yokluğu nedeni ile ameliyat yapamadıklarını öne sürerken, Amida Haber’e konuşan Başhekim Süleyman Öden ise, “Sadece burun estetiği yapıp para kazanıyorlar. Normal ameliyatları yapmıyorlar” iddiasında bulunmuştu.

rapor.jpg

Müfettiş raporunu tamamladı

Başhekimin iddiaları üzerine Sağlık Bakanlığı müfettişleri, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan Kulak Burun Boğaz (KBB) ameliyatlarını mercek altına almıştı. Uzun süren çalışmaların ardından müfettişlerin raporu tamamlandı.

Birçok idareciye ceza çıktı

Müfettişlerin raporundan sonra Bakanlık, KBB ameliyatlarıyla gündeme gelen bazı doktorları farklı illere gönderirken, hastanedeki birçok idareciye farklı cezalar verildi. Bakanlık, aralarında başhekim Süleyman Öden, hastane idarecileri B.S, Ö.D, Z. Z, A.G, E.O’ya ise ceza puanı verdiği iddia edildi.

arastirma.jpeg

Fazla mesailer mercek altına alındı

Hastanedeki bazı idareci ve personellere fazla mesai yazıldığı iddialarını araştıran müfettiş, birçok idareci ve personele haksız şekilde fazla mesai yazıldığını belirledi. Fazla mesai yazılan kişilerden paranın iadesi istendi.

Başhekim ile Kamu Hastaneler başkanı aynı kişi!

Öte yandan söz konusu müfettiş soruşturması yapıldığı sırada hastanenin başhekimi ile kamu hastaneleri başkanının aynı kişi olduğu öğrenilirken, müfettiş soruşturmasında ceza alan bir müdür yardımcısının pasif görev yerine başka bir hastaneye müdür olarak atandığı öğrenildi. Terfi ettirilen müdür yardımcısının 45 ceza puanı aldığı kaydedildi. Söz konusu kişinin sendika referansı ile hastaneye idareci müdür olarak atandığı iddia edildi.

hastaaa.jpg

Kendi cihazları yerine kamunun cihazları ile yapmış

Bu arada hastanenin medikal hizmet işini alan firmanın kendi cihazlarıyla tomografi çekmesi gerekirken, kamunun cihazlarıyla bu işlemi yaptığı, kendi cihazları ile işlem yapılmış gibi devlete fatura kestiği belirlendi. Bu işlem üzerine söz konusu firmanın bir yıl süreyle ihale alması yasaklandı. Hastanenin gıda işini yapan bir firmaya da para cezası verildiği öğrenildi.

Haber: Hozan Adar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum