Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir’den yangın açıklaması

Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir’den yangın açıklaması
Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri, Çınar ve Mazıdağı’nda felakete yol açan yangınla ilgili açıklamada bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasında dün akşam başlayan yangın, geniş bir bölgeyi etkisi altına alarak sabaha kadar devam etti.

yangin3.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yangına ilk müdahaleyi yapmak üzere 6 itfaiye aracı ve 60 personelle harekete geçti. Mardin Büyükşehir Belediyesi ise 18 araç ve 105 personel ile yangına müdahale etti.

Yapılan açıklamalarda yangının, Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıktığı ve Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerinde ekin ve ormanlık alanlarda ciddi zararlara yol açtığı bildirildi.

yangin2.jpeg

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler Mahallelerine doğru ilerledi. Toplamda 17 kırsal mahalleyi tehdit eden yangın sebebiyle bölgede büyük bir seferberlik başlatıldı.

Soğutma işlemi aralıksız devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun'un liderliğinde kurulan Kriz Koordinasyon Masası, hem hastanelerde hem de yangının etkilediği kırsal bölgelerde koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

yangin1-001.jpg

Büyükşehir Belediyesi Kent A.Ş. ekipleri ise yangın bölgesinde soğutma çalışmalarını aralıksız sürdürürken, vatandaşlara çorba ve ayran ikramında bulunuyor.

Yangının neden olduğu can ve mal kayıplarıyla ilgili detaylı bir değerlendirme yapılırken, bölgedeki yangın riskine karşı alınacak önlemler de masaya yatırılıyor. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum