Yangında son durum: DEM Parti’den açıklama

Yangında son durum: DEM Parti’den açıklama
Halkların Eşitlik ve Demorasi Partisi (DEM Parti) Genel Merkezi, gece saatlerinde Diyarbakır-Mardin arasındaki arazilerde çıkan ve faciaya dönüşen yangın hakkında açıklama yaptı.

AMİDA HABER – Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasında çıkan yangına ilişkin Halkların Eşitlik ve Demorasi Partisi (DEM Parti) Genel Merkezi'nden açıklama yapıldı.

İçişleri Bakanlığı ve Diyarbakır Valisi tarafından yapılan açıklamada yangının kontrol altına alındığı belirtilmesine rağmen, yerel kaynaklar sabah saatlerine kadar yangının yer yer devam ettiğini bildiriyor.

yanginnn.jpg

Söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan yangında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre 5 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.

Yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına helikopterler de havadan destek oldu.

DEM Parti’den yapılan açıklamada ise müdahalenin yetersiz kaldığı belirtilerek "Yetkililer zaman kaybetmeden daha kapsamlı ve havadan müdahale etmelidir. Tüm duyarlı kurumlara hızlı bir şekilde devreye girmeleri için çağrı yapıyoruz" denildi.

DEM Parti'nin açıklaması şöyle: “Mardin-Diyarbakır arasındaki kırsal alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle yerleşim alanlarına sıçrayacak kadar büyümüş durumda. Yurttaşlar can kayıpları ve yaralıların olduğunu dile getiriyor. Şu ana kadar karadan yapılan müdahele yetersiz kalıyor. Yetkililer zaman kaybetmeden daha kapsamlı ve havadan müdahale etmelidir. Tüm duyarlı kurumlara hızlı bir şekilde devreye girmeleri için çağrı yapıyoruz.” (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum