Diyarbakır’da anız yangını: TOMA’lar sevk edildi

Diyarbakır’da anız yangını: TOMA’lar sevk edildi
Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’ndeki buğday ekili alanda çıkan yangında 100 dönüm arazi zarar gördü. Yangının büyümesi üzerine 9 TOMA aracı itfaiye ekiplerine destek verdi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı İlçelerinin kırsal bölgelerinde 15 kişinin yanarak can verdiği yangın faciasının tartışmaları devam ederken, kentte anız ve ekili alanlarda çıkan yangınların biri sündürülüyor biri başlıyor.

112 Acil çağrı merkezine bildirildi

Merkez Bağlar ilçesi Siverek Caddesi’nde alanda gece saatlerinde yangın çıktı. Anızlı ve buğday ekili alanda dumanların yükseldiğini görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

toma1.jpg

9 TOMA aracı devreye girdi

Ancak rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, geniş bir alana yayıldı. Bölgeye takviye olarak İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı 9 TOMA ve su tankeri gönderildi. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleriyle koordine olan TOMA’lar, belirlenen alanlara yerleşip, müdahale etti. Yangın, ekiplerin çalışmaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede yaklaşık 100 dönümlük tarım alanında zarar oluştu. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma devam ediyor.

Vali Çiftçi'den açıklama

toma2.jpg

Yangına destek veren ekiplere teşekkür eden Diyarbakır vali vekili Abdullah Çiftçi, “Gece kent ormanı ve Siverek caddesi başta olmak üzere il merkezine yakın bir kaç noktada çıkan anız yangınları İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA ekiplerimizin etkili müdahalesi ile kontrol altına alındı. TOMA ekiplerine gayreti çalışmaları için teşekkür ediyorum” paylaşımı yaptı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.