Diyarbakırlı öğrencilerin mağduriyeti TBMM’ye taşındı

Diyarbakırlı öğrencilerin mağduriyeti TBMM’ye taşındı
Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e devamsızlık sonucu sınıfta bırakılan Diyarbakırlı öğrenciler hakkında soru önergesinde bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Hatun Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 186 son sınıf öğrencisinden 86’sının devamsızlık gerekçesiyle sınıfta bırakılması kararı hakkında Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren ilgili bakanlığa soru önergesinde bulundu.

serhat-eren.jpeg

Devamsızlık gerekçesiyle sınıfta bırakılan öğrencilerin arasında Diyabet hastası olan engelli öğrencilerinde bulunduğu söyleyen Eren, “Bu öğrencilerin birçoğunun derslerinde üstün başarı gösterdiği ve bugüne kadar yapılan tüm sınavlardan iyi sonuç alarak derslerini geçtiği tarafıma aktarılmıştır” dedi.

‘Gençler üzerinde ciddi bir travma yaratabilir’

nene-hatun-lisesi.jpg

Eren’in Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yazılı olarak ilettiği soruda şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği gibi Türkiye’de üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin özellikle ikinci dönem devamsızlık yapması bilinen bir gerçekliktir ve adeta adı konulmamış bir teamüle dönüşmüştür. Bu bizler öğrenciyken dahi böyleydi. Ders konuları ilk dönem bitirilir, ikinci dönem daha çok sınav odaklı yürütülürdü. Nene Hatun Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören lise son sınıf öğrencileri de bu teamüle göre hareket etmiş, okulda sorumlu oldukları derslerin sınavlarına girerek başarı göstermiş, üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerlerine getirmişlerdir. Okul idaresinin mevzuat gerekçe göstererek aldığı karar derslerini başarıyla geçmiş olan ve üniversite okuma hakkı kazanan gençler üzerinde ciddi bir travma yaratabilir ve bundan sonraki yaşamlarında tahribata neden olabilir. Devamsızlık nedeniyle sınıfta bırakılan öğrencilerin velileri, bu uygulamanın ayrımcı olduğunu, Diyarbakır’da başka hiçbir okulda son sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan dolayı bırakılmadığını ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi noktasında bir çalışma yapılmasını talep etmektedirler.” (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.