Diyarbakır’ın iki İlçesi’nde ilaçlama çalışması başladı

Diyarbakır’ın iki İlçesi’nde ilaçlama çalışması başladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, larva dönemi ilaçlamalarının aksamasının ardından artan haşere sayısını azaltmak için çalışmalarını kırsal ilçelere yaydı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ve kırsal ilçelerde sivrisinek ve karasinek gibi haşere popülasyonlarını kontrol altında tutmak amacıyla ilaçlama seferberliğini sürdürüyor.

‘11 araçla ilaçlama yapılıyor’

diyarbakir-ilaclama.jpg

İlaçlama ile haşerelerden bulaşabilecek sıtma, tifo, kolera gibi hastalıkların önlenmesi amaçlanıyor. Ekipler, merkez ilçelerde olduğu gibi kırsal ilçelerde de ilaçlama çalışmalarına başladı. Lice’de 6, Kulp’ta 5 olmak üzere 11 araçla ilaçlama yapılıyor.

Haşerelerin yoğun olduğu bölgelerde ilaçlama yapılıyor

diyarbakir-ilce-ilaclama.jpeg

Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, larva dönemi ilaçlamalarının aksamasının ardından artan haşere sayısını azaltmak için çalışıyor. Gündüzleri, sivrisinek ve karasinek larvalarının üreme alanları olan havuzlar, göletler, kanalizasyonlar ve çöp konteynerleri gibi noktalarda detaylı bir ilaçlama gerçekleştirilirken, gece ise ULV (gece ilaçlaması) cihazlarla uçan haşerelerin yoğun olduğu bölgelerde ilaçlama yapılıyor.

‘İlaçlama çalışmalarımıza devam edeceğiz’

diyarbakir-ilce-ilaclama.jpeg

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni kullanılan çevre dostu ilaçların insan sağlığına zarar vermediğini vurgulayarak, ilaçlama çalışmalarının kent merkezinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Bakan, “Yeni aldığımız ilaçlar, hedef dışı canlılara zarar vermeyen, toksikolojik ve eko-toksikolojik özelliklere sahip, uluslararası standartlara uygun ilaçlardır. Bu ilaçlarla ciddiyet ve kararlılıkla ilaçlama çalışmalarımıza devam ettik. Kent merkezinde ciddi bir ilerleme kaydettik. Aynı kararlılıkla kırsal ilçe ve köylerde de toplu araçlarla ilaçlamaya başladık. İlk gün Lice ve köyleri için 6 araç, Kulp merkez ve köyleri için ise 5 araçla ilaçlamaya start verdik. Kalan ilçe ve köylerde de aynı ciddiyet ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ederek, Diyarbakır il sınırının tümünde bu seferberlik ruhuyla ilaçlama çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.