Diyarbakırlı Ramazan Hoca davasında ilk duruşma: Katile ağırlaştırılmış müebbet talebi

Diyarbakırlı Ramazan Hoca davasında ilk duruşma: Katile ağırlaştırılmış müebbet talebi
Diyarbakırlı Ramazan Hoca cinayetinin ilk duruşması İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

AMİDA HABER - İstanbul'un Fatih ilçesinde, sosyal medyada "DiyarbakırRamazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin'i işlettiği çay ocağında katleden Erkan Baykut’un yargılanmasına başlandı. Sanık Erkan Baykut'un, Pişkin'i bıçaklayarak öldürmesiyle ilgili olarak İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşma gerçekleştirildi.

adalet-sarayi.jpg

Mahkemede tutuklu sanık Erkan Baykut, savunmasında ortaokul mezunu olduğunu, inşaatta çalıştığını belirterek, olay anında madde etkisi altında olduğunu iddia etti.

Sanık Baykut, “Maddenin etkisindeydim. Saboor Muradı isimli kişiyi Ramazan Pişkin zannettim. Olayı cinsel istismara uğramış bir insan psikolojisi altında gerçekleştirdim. Daha önce de Ramazan Pişkin’i tanımıyordum. Olay esnasında içeri girince kendisine taş attım. O da kendisini savunmaya kalkışınca korkudan kendimi bıçakla savundum. Kaç kez bıçakladığımı hatırlamıyorum. Olay sonrası oradan kaçtım. Ben askerliğimi yaptım. Olaydan önce hastanede psikolojik tedavi görmedim, ilaçta kullanmadım. Psikolojik rahatsızlığıma ilişkin bir raporum yoktur. Annem babam ayrıdır bende sokakta kalıyordum ama bazen annemle birlikte bazen de babamın dükkanında kalırdım. Ben daha önce Ramazan Pişkin’i sosyal medyada görmüştüm. 2017 yılından itibaren uyuşturucu kullanıyordum sürekli. Herhangi bir dini kuruma mensup değilim. Bazen dinimi geliştirmek için televizyondan dini şeyler izliyordum. Biri beni bu olay için yönlendirmedi” dedi.

Olay sırasında çay ocağı yakınında bulunan tanık İbrahim Baştürk, duruşmada yaptığı açıklamada, dükkan dışına çıktığında Baykut'un hızla geçtiğini ve sonrasında Pişkin'in kanlar içinde yerde yattığını gördüğünü ifade etti.

ramazan-hoca.jpeg

Ramazan Pişkin'in kardeşi Mehmet Pişkin ise sanıktan ve olaya azmettirenlerden şikayetçi olduğunu belirterek, kardeşinin planlı bir şekilde öldürüldüğünü iddia etti.

‘Savcı müebbet hapis talep etti’

Savcı ise mütalaasında, Erkan Baykut'un olayı tasarlayarak ve kasten işlediğini, bu nedenle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ettiğini açıkladı. Savcının iddianamesine göre, Baykut'un olaydan önce Pişkin'in iş yerini keşfettiği ve tek başına olduğu bir anı seçerek saldırıyı planladığı belirtiliyor.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda Erkan Baykut'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.