Diyarbakır Çınar’da çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor

Diyarbakır Çınar’da çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor
Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Bedro Yaylası'nda çıkan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangının neden çıktığı henüz belirlenememiş durumda.

AMİDA HABER - Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaylada çıkan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Olay yerine AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ayrıca yangına havadan müdahale için helikopter de gönderildi. Vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, yaptığı açıklamada, ekiplerin karadan ve havadan müdahale ettiğini ve yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu belirtti. Günlü ayrıca, bu yılın zor geçtiğini ve düşük nem oranı ile yüksek otların yangın riskini artırdığını dile getirdi. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmadığını ve yangın bölgesinde arıcılık yapan vatandaşların bulunduğunu ifade etti.

diyarbakir-cinar-2.jpeg

Çermik ilçesine bağlı Dikyol Mahallesi'nde başlayan ve rüzgarın etkisiyle genişleyen ormanlık alandaki yangın ise kontrol altına alındı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve helikopter desteğiyle yapılan müdahale sonucunda yangının genişlemesi önlendi.

diyarbakir-cermik.jpg

Ekiplerin yoğun çabalarıyla her iki yangının da kontrol altına alınması sağlandı. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum