Eş Başkan Bucak: Yangının nedeni basit bir anız yakma değil

Eş Başkan Bucak: Yangının nedeni basit bir anız yakma değil
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağ ilçelerinde çıkan yangınlar hakkında açıklama yaptı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, “Öncelikle yangında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor; yaralılara acil şifalar diliyoruz” dediği açıklamasında, “yangının basit bir anız yakma sonucu yayıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

‘60’a yakın personelle bölgedeydik’

Eş Başkan Bucak, “Dün geceden beridir Büyükşehir Belediyesi olarak 14 su tankeri, 5 arazöz ve 1 itfaiye aracı, 60’a yakın personelle birlikte felaketin yaşandığı bölgedeydik. İlk andan itibaren kurduğumuz kriz masasıyla felaketi yaşayan halkımızın ihtiyaçlarına çözümler bulmak için çalışıyoruz.

yangin-cinarrr-002.jpg

Ancak yangının yayıldığı alanın büyüklüğü göz önünde bulundurulunca, yapılan müdahalenin bölge halkının kendi çabaları ve Belediye ile sınırlı kalması elbette yeterli olmadı. Havadan müdahalenin saatler sonra yapılması yangının yarattığı tahribatın daha acı bir boyuta taşınmasına sebep oldu.” dedi.

‘DEDAŞ’ı birçok defa uyarmalarına rağmen…’

yangin-cinar-mazidag2-001.jpg

Bucak, “Felaketi yaşayan halkımızın ilk verdiği ifadelere göre, kamuoyuna da sıkça yansıtılan, yangının basit bir anız yakma sonucu yayıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Köylülerin tanıklıklarına göre, kendilerinin DEDAŞ’ı birçok defa uyarmalarına ve şikayet etmelerine rağmen yıllardır değiştirilmeyen, tahta direklere kurulu bakımsız elektrik tellerinden çıkan kıvılcım çok kısa sürede onlarca mahalleye yayılmıştır. Yangının sebebini anızla açıklayan bir takım açıklamalar yapmak, esas sorumluları korumaya yararken; canını, evini, ağaçlarını, bostanını kaybetmiş insanların acısını ikiye katlar. Bölgemizin yaşadığı ağır yaz şartlarında, elektrik direklerinin ve trafolarının bakımsız bırakılması, taleplere kulak asılmaması asla kabul edilemez.” diye devam etti. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum