Hatun: Doğduğumuz yerde doyacağımız sistemi kurmaya çalışıyoruz

Hatun: Doğduğumuz yerde doyacağımız sistemi kurmaya çalışıyoruz
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, 5 yıllık Stratejik Plan hazırlığı kapsamında sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, Kültür ve Kongre Merkezinde sivil toplum örgütleri temsilcileriyle “Odak Grup” toplantılarının ikincisi, “Ekoloji, yerel ekonomi ve tarım” başlığıyla yapıldı.

Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Genel Sekreter Yardımcıları Zerrin Türk ve Reşat Bakan, Ekoloji Derneği, Maden Mühendisleri Odası, Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (TARIM ORKAM-SEN), Ziraat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası, Şehir Plancıları Odası, Yenişehir Ziraat Odası ile birlikte birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Hatun: Stratejik Plana ışık olabilecek çalışmalar planlamak istiyoruz

dogan-hatun-diyarbakir.jpg

Büyükşehir Eş Başkanı Doğan Hatun, 5 yıllık Stratejik Plan hazırlığı kapsamında “Odak Grup Toplantıları” yaparak kentin geleceğini birlikte planlamaya çalıştıklarını söyledi. “Neleri planlayabilir, neleri inşa edebilir, neleri üretebilir, kentin ana sorunları nelerdir” başlıkları ile tartışmak için bir araya geldiklerini ifade eden Hatun, 5 yıllık Stratejik Plana ışık olabilecek çalışmalar planlamak istediklerini belirtti.

‘Doğduğumuz yerde doyacağız’

dogan-hatun-diyarbakiree.jpg

Dünyanın ekoloji ve ekonomi alanında bir kriz halinde olduğunu kaydeden Hatun, “Biz de parçalı olarak kendi üzerimize düşeni alıyoruz maalesef. Seçim sürecinde birkaç tane sloganımız vardı. Bunlardan biri ‘Doğduğumuz yerde doyacağız.’ Bunun ana teması tarımımızı, yerel ekonomimizi, suyumuzu, kentin bir bütününe yayabilmektir. Kentin bütün bileşenlerini, özellikle kırsal kalkınma, kooperatifçilik mantığıyla yapabilecek çalışmaların içine dahil etmeliyiz” dedi.

Kırsal kalkınmanın önemini vurgulayan Hatun: “Bizler de kendi yerel ekonomimizi planlarken biraz daha kırsal kalkındırmamızı, yerel ekonomimizi güçlendirecek politikalarla ‘kendi doğduğumuz yerde doyacağımız’ bir sistem örgütlemeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

‘Su doğru kullanılmalı’

dogan-hatun-diyarbakiaeaeae.jpg

Su yönetimi ile ilgili sorunlara dikkati çeken Hatun, suyun doğru planlanmaması ve suyun doğru kullanılmamasının içme suyunu tehdit edecek boyutta olduğunu söyledi. Dicle Nehrinin 3 ülke için önemini anlatan Hatun, planlı çalışmalar yaparak suyun doğru kullanımının bir kültüre dönüşmesi gerektiğini kaydetti. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.