Diyarbakır Büyükşehir’den 9 ilçede 5 bin 67 çiftçiye cansuyu

Diyarbakır Büyükşehir’den 9 ilçede 5 bin 67 çiftçiye cansuyu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde hayata geçirdiği projeler ile 9 ilçede 18 bin 635 dekar alan suyla buluşturacak.

AMİDA HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği projelerle kent genelinde suyu verimli kullanmak, susuz arazileri suyla buluşturmak ve yaz aylarında hayvanların su ihtiyacını karşılamak için çalışmalar yürüttüğü açıklandı.

9 ilçede 18 bin 635 dekar alana su verilecek

Projeler kapsamında Çermik, Çüngüş, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp ve Lice’de toplam 18 bin 635 dekar alan su ile buluşacak. Çalışmaların tamamlanması ile ilçelerde tarımsal üretim ve ürün çeşitliliği artacak.

ciftci-diyarbakir4.jpeg

5 bin 67 çiftçi faydalanacak

Yapılan çalışma ile Çermik’te 1916, Çüngüş’te 988, Dicle’de 270, Ergani’de 358, Hani’de 300, Hazro’da 55, Kocaköy’de 300, Kulp’ta 825 ve Lice’de 55 olmak üzere toplam 5 bin 67 çiftçi, suya daha kolay ulaşma imkânı bulacak.

14 gölet yenilenecek, 13 yeni gölet yapılacak

ciftci-diyarbakir5.jpg

Tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla yurttaşların talep ve önerilerini dinleyen ekipler, Bağlar, Bismil, Çermik, Çınar, Eğil, Hazro, Lice, Silvan ve Sur ilçelerinde 14 göletin bakım ve onarımını yapacak. Ayrıca Çermik, Çınar, Dicle, Ergani, Hani, Kulp ve Sur ilçelerinde 13 yeni gölet inşa edilecek.

Doğa korunuyor, verimlilik artıyor

ciftci-diyarbakir3.jpeg

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Velat Özer, çalışmalarda önceliği doğayı korumaya verdiklerini ifade ederek: “Yapılan çalışmaları bir bütün olarak ele alıyoruz. Bu nedenle kırsaldaki yurttaşlardan gelen talepler doğrultusunda modern yöntemler kullanarak projeler üretiyoruz, böylelikle kırsal kalkınmaya katkı sunuyoruz.” dedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.