Ailenin tümü şüpheli: Diyarbakır’da taziye kurulmadı

Diyarbakır’da ölü bulunan Narin Güran için, Tavşantepe Köyü’nde taziye kurulmadı. DEM’li kadınlar kent merkezinde taziye kurdu.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Köyü’nde cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili soruşturma sürüyor. CHP’li hukukçulardan oluşan heyet köye giderek, Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti, dualar etti.

Taziye kurulmadı

Narin Güran için köyünde, taziye kurulmadı. Güran’ın annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran ile 3 amcası ve ağabeyinin de aralarında olduğu 24 kişi halen gözaltında. Aile bireylerinin tümü şüpheli sıfatı ile gözaltında olduğu için, taziye kurulmadığı öğrenildi.

TJA çadır kurdu

Diyarbakır kent merkezinde, Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde Narin Güran için Koşuyolu Parkı'nda taziye çadırı kuruldu. Polisin izin vermediği taziye çadırının yapılacak müzakelere sonucu bir gün açık kalması kararı alındı. Taziyeye, DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ile Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, kentteki STK ve kurum temsilcileri ile kadınlar katıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri